Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » A 2 hónapos oltással ti is...

A 2 hónapos oltással ti is automatikusan kapjátok az agyhártyagyulladás ellenit is?

Figyelt kérdés
Előre leszögezem, nem vagyok oltásellenes, de ezen kiakadtam. Be akarom adatni ezt is (jövőre úgyis kötelező), de nem most, a 2 hónapossal együtt, mert olyan picike még. Simán tolták elém a papírt, hogy írjam alá, mikor megkérdeztem, hogy mit is, akkor mondták, hogy a Prävenart. Mondom nekik, én ezt most nem szeretném, hú, hogy néztek rám! Megmondom őszintén, most csalódtam a gyerekorvosunkban:(
2013. nov. 19. 14:04
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
én eleve azt az információt kaptam, hogy a prevenart 2,4,18 hósan fogják kapni - már megkapta az első kettőt, semmi probléma nem volt, hogy együtt kapta a többivel (sőt még rotát is)
2013. nov. 19. 19:52
 12/25 A kérdező kommentje:

Nekem csak az furcsa benne, hogy a nagylányomnál anno annyit mondott a dokink ugyanerre a szurira, hogy ráér megkapni 2 éves kora után, mert akkor már csak egyet kell kapnia:S

Nem értem ezt az ellentmondást.

2013. nov. 19. 20:04
 13/25 anonim ***** válasza:
0%

1-es vagyok.

Úgy látszik te valamit még mindig nem értesz,vagy összekeversz.A Prevenart 2,4,18 hósan kapják.

Máskor nem lehet beadatni.

Minden baba így kapja,az én lányom is így kapta.

Az agyhártyagyulladás ellenit(meningitec,menjugate) ha 1 éves,2 éves kora után kapja,akkor kell belőle csak 1 oltás.

Valamit nagyon keversz...

2013. nov. 19. 20:09
 14/25 A kérdező kommentje:

Kedves 1-es!

Valamit te keversz nagyon!

Mint írtam, a Prevenar nem kötelező, ezért egyelőre a szülő döntheti el, hogy kéri-e már a 2 hónapossal együtt. Mi nem kértük, nem is kaptuk meg tegnap. Ha a doktornőnk engedi, akkor csak egy éves kora után fogja megkapni, mert ez esetben már csak kettőt kap belőle, nem hármat. Sőt, ha továbbmegyek, akkor ha két éves kora után adatnám csak be, akkor már csak egyet kapna belőle. Ez utóbbi nem jöhet szóba,mivel jövőre már kötelező lesz ez is.

Szóval a menjugate oltást ne kevergesd ide nekem, mert szó nincs róla, a kérdésben is, ha elolvastad volna, a prevenarról írtam!

De azért köszönöm hozzászólásodat :-)

2013. nov. 20. 09:27
 15/25 A kérdező kommentje:

Ja, és még valami:

Csak, hogy elhidd tudom miről beszélek, anno 10 évvel ezelőtt-amikor még itthon nem is hallottak a prevenarról, - az én fiam már megkapta Ausztriában, mivel ott született, ő ott kapott meg mindenféle más oltást is. De soha nem kapott kettőt egyszerre, mivel szerintük így túlságosan igénybevenné a babák amúgyis fejletlen immunrendszerét. Szóval ezért nem kértem most sem egyelőre.

2013. nov. 20. 09:33
 16/25 A kérdező kommentje:

Amúgy meg tök jó, hogy ha egy eü-s ennyire keveri a dolgokat, meg nincs tisztába vele, akkor gondolom a szülők 90%- sincs rendesen tájékoztatva:(

Hacsak nem veszi a fáradságot, és rákeres, utánaolvas, mi is a helyzet.

2013. nov. 20. 09:41
 17/25 anonim ***** válasza:

ha már ennyire utánanéztél a prevernak, akkor megtalálhattad ezt is: " 2-5 éves korú gyermekek esetén egyetlen, egyszeri adaggal végzett immunizálást alkalmaztak. A

24 hónapnál idősebb gyermekek esetén a lokális reakciók magasabb gyakoriságát figyelték meg, mint

csecsemőknél"

persze ez nem sok minden, hiszen a lokális reakciók helyi érzékenység, bőrpír és a végtag mozgatásának fájdalma

2013. nov. 20. 09:48
 18/25 A kérdező kommentje:

Nem néztem egyáltalán utána, erről nem szándékozok vitát sem nyitni. 3 gyermekem van, első megkapta Ausztriában, második itthon két éves kora után (nem tudom milyen reakciói voltak, semmi nem rémlik), a harmadik picurkámat meg most akarták automatikusan oltani. Na ezen akadtam csak ki, ennyi volt a kérdésem lényege is.

Valahogy nem tudom fejlődésnek nevezni azt, hogy amiből eddig csak egy szuri is elég volt, max egy éves kor után kettő, miért jobb az, hogy már két hónapos korban automatikusan szúrni akarnak, ráadásul így háromszor. Kinek jó ez? Mert, hogy a babának tuti nem! Max a gyártónak, hogy így több oltóanyag fogy. Az meg senkit nem érdekel, hogy ez mit okoz(hat) a picurkáknál, még ha csak egy-két nap nyűgösségről van szó jó esetben. Amúgy jó, hogy enyém csak egyet kapott, ez is épp eléggé megviseli, ahogy látom.

2013. nov. 20. 10:37
 19/25 anonim válasza:
Az unokahúgom be lett oltva a Prevenarral is ,biztos ami biztos ... 4 évesen olyan agyhártya és agyvelőgyulladást kapott , hogy a mai napig hálát adunk a sorsnak hogy újra köztünk van,és egészséges ! Picivel több mint egy éve történt, de képtelenek vagyunk feldolgozni a történteket ! A tenyésztés során azt derítették ki,a Prevenar13 -ban lévő egyik baktérium okozta . Rajta kívül még 15 vele körülbelül egyidős gyerekkel is ez történt. A többi gyerekről semmi információt nem kaptunk,de keresem azokat a szülőket akiknek a gyerekei így jártak !
2013. dec. 7. 20:13
 20/25 A kérdező kommentje:

Sajnálom:(

Na ezek után akkor hogyan bízzunk az oltás védő hatásában?

A védőnőm volt itt, mondta, hogy ő is ki van akadva, mert 3 éves a kislánya, anno rábeszélték a prevenarra, mondván ez megvédi majd a középfülgyulladástól. Ősztől tavaszig havonta járnak orr-fül gégészetre, most már a műtét is szóbakerült a kislánynál :(

2013. dec. 9. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!