Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Kapott a babád rota elleni...

Kapott a babád rota elleni védőoltást? Miért adattad vagy nem adattad be neki?

Figyelt kérdés
2 hónapos a babám, most kellene megkapnia az első adagot. Inkább a "nem" felé hajlok, de kíváncsi lennék a ti személyes tapasztalatotokra, véleményetekre is.
2013. okt. 2. 12:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én nem adattam be, és a második gyereknek sem fogom. Nem annyira létszükségletű ez az oltás, hogy megérjen ennyi pénzt. A rotának csak néhány (ha mindenigaz 2 db) törzse ellen véd. 2 éves korig garantálják a védettséget, persze ennél tovább is tarthat, szervezet és immunrendszerfüggő.

Ezen kívül még számtalan hasmenést-hányást okozó vírus és baktérium is létezik, amik ugyanolyan gyakorisággal fertőznek.

A fiamnak 8 hónaposan volt egyszer egy hasmenéses fertőzése, itthon el tudtam látni, meg tudtam előzni a kiszáradást, pedig egy 8 hónaposnál nehezebb ez, mint egy ovisnál, szerencsére nem kellett kórházba mennünk.

De még ha kórházba is kerülnénk egy ilyen miatt, 3-4 napot kell ott tölteni, helyben van, pedig kisváros, nagyon kedves nővérek vannak, jó az ellátás, jók a gyerekorvosok, én is ott aludhatok, külön szobában a fürdő is csak a szomszéd szobával közös, nem az egész folyosóval, és kapok én is reggelit-ebédet-vacsorát. (tapasztalatból tudom, mert voltam bent a fiammal más betegség miatt egy hetet a gyerekosztályon). Ennél sokkal veszélyesebb betegségek vannak, amiktől tényleg tartok. A rotán kívül az összes többi választható védőoltást beadattam neki.

2013. okt. 2. 13:10
 12/14 JnéHN ***** válasza:

Mi beadattuk mind a két gyereknek. Az egyik oltás 4, a másik 7 féle rota vírus ellene véd, ez a drágább, mi ezt adattuk be. Az egyik fiam 3 éves a másik 1. Én kerültem hányás hasmenéssel kórházba, az egész családon végigsöpört, szerencsére rajtuk nem. Tényleg itatni kell, de egy csecsemőnek és egy kisdednek nem tudod megmagyarázni, hogy miért erőszakolod bele a vizet, mert nem érti meg. Ha már nagyobb lesz, akkor meg lehet neki magyarázni, de egy beteg gyereknek, akinek se enni, se inni nincs kedve, nem hiszem, hogy bárki el tudja mondani, hogy inni kell mert kiszáradsz.

Nálunk a gyerekorvos ajánlotta, hogy beadassuk.

2013. okt. 2. 13:10
 13/14 anonim ***** válasza:
Nem adattam be, mert szájon át beadandó, és az én babám bukós volt. Annak meg nem láttam értelmét, hogy kifizetek egy csomó pénz, aztán az oltóanyag jó része kijön belőle. A gyerekorvos sem javasolta.
2013. okt. 2. 13:28
 14/14 anonim ***** válasza:

Beadattuk, és most a 2. babánál is be fogjuk oltatni. A megelőzés híve vagyok, nem szeretnék úgy járni, mint egy ismerősöm, aki heteket töltött a babája ágyánál, akinek mindenféle csövek lógtak mindenéből...

Igaz, hogy csak néhány törzse ellen véd, viszont az oltás hatására a szervezet felismeri a többi törzzsel való hasonlóságot, és a betegség lefolyása sokkal gyorsabb és kíméletesebb.

2013. okt. 3. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!