Minden baba kap már tüdőgyulladás elleni védőoltást?
Figyelt kérdés
Nem nagyon tudok kiigazodni az oltási könyvébe beírt oltásokon.Megkapta vajon?az kötelező volt?
Most 11 hónapos.Apukám itt járt nálunk s mondta,hogy tüdőgyulladása van.Kemo közben lett ez neki sajnos:(
Most azon gondolkozok,hogy a babám megkapta-e az oltást vagy nem.Elkaphatta-e vagy nem.Nem tudom.Segítenétek?
2013. aug. 28. 14:14
1/8 anonim válasza:
Azt tudom hogy az agyhártyagyulladás elleni oltás az választható. (Prevenar ill Neis vac c néven van.) Szerintem tüdőgyuszi ellen nincs oltás. Jobbulást apukádnak!
2013. aug. 28. 14:17
2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!De sajnos nagyon kevés az esély,hogy meggyógyuljon:(
Most néztem az oltási könyvet 2* be van x-elve a pneumococcus.egyszer 2 hónaposra máskor 4 hónaposra beírva.
2013. aug. 28. 14:22
3/8 anonim válasza:
TBC-re gondolsz? Az nem tüdőgyulladás, az egy másfajta fertőző betegség. Tüdőgyulladás ellen nincs oltás , mert azt többféle kórokozó okozhatja.
TBC ellen pedig minden egészséges csecsemőt beoltanak még a kórházban, ha kórházi pecséttel ellátott oltási igazolást találsz az oltási könyvben, akkor az az.
2013. aug. 28. 14:29
4/8 anonim válasza:
nem tudom pontosan,de egyáltalán nem biztos, hogy fertőző a tüdőgyulladása!
2 hete voltunk kórházban 9 hónapos fimmal és volt az osztályon egy tüdőgyulladásos baba,akinek azért lett tüdőgyulladása mert a visszabukizott tej belement a tüdejébe.Nem volt elkülönítve.
E mellett ha picit vizes az ember ruhája,megcsapja a szél akkor is kaphat tüdőgyuszit...
Mondjuk nem tudom apukád hogy kapta el,de a kemo miatt biztos nagyon le van gyengülve!!
Ha nagyon aggódsz inkább hívd fel a védőnőt....
2013. aug. 28. 14:31
5/8 anonim válasza:
Nekünk pont hétfőn mondta a védőnő ezt az oltást. Szabadon választható, de ingyenes. 2-hónaposan fogja kapni. És tényleg tüdőgyulladás ellen van...
2013. aug. 28. 14:33
6/8 anonim válasza:
Szerintem a Prevenár neű oltűsra gondolsz, abban van azt hiszem tüdőgyull, agyhártya és középfül elleni gyulladás ellen véd. Nagy lányom 1 évesen kapott egyet, most a kisfiam 2,4 hónaposan kapott és ha jól emlékszem majd a 15 hóssal kap még egyet.
2013. aug. 28. 14:58
7/8 anonim válasza:
a tüdőgyulladást sokféle baci okozhatja, és általában kell még hozzá általános immungyengeség is - mint pl apukádnál a kemo miatt, neki fokozottabban kell vigyáznia magára, sőt, nem akarlak riogatni, de pl ilyenkor könnyen elkaphatnak babáktól, kisgyermekektől bacikat, amik a gyerekben semmi gondot nem okoznak, de egy legyengült immunrendszerűnél igen. A Prevenar egy bizonyos baci okozta tüdőgyuszi ellen véd, és pluszban megvédheti ezáltal az idős és legyengült immunrendszerű családtagokat is a fertőzéstől. Ne aggódj, apukádnak jobbulást!!
2013. aug. 28. 15:29
8/8 anonim válasza:
7es vagyok folyt.: szóval babádnak nincs ok az aggodalomra. Prevenar= pneumococcus egyébként
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!