Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Kapott a babád rota elleni...

Kapott a babád rota elleni védőoltást? Miért adattad vagy nem adattad be neki?

Figyelt kérdés
2 hónapos a babám, most kellene megkapnia az első adagot. Inkább a "nem" felé hajlok, de kíváncsi lennék a ti személyes tapasztalatotokra, véleményetekre is.
2013. okt. 2. 12:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem, a gyerekorvossal átbeszéltek alapján döntöttünk.

A doki szerint az oltás ár - érték arányban nem éri meg. Nem mindegyik típusától véd... ugyan úgy elkaphatja a betegséget, és még csak az sem biztos hogy enyhébb lefolyású lesz ha elkapja. Így nézve a doki szerint és szerintem is sok a 40 ezer.

2013. okt. 2. 12:13
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem adattuk be.

Gondoltunk rá, így megkérdeztük a gyerekorvosunk véleményét és ő mondta, hogy ő nem ajánlja.

És azért nem, mert ha nem a rota vírust, akkor más ugyanilyen tünetekkel járó vírust fog elkapni a gyerekünk. A lényeg, hogy amikor is hányás-hasmenés lép fel, akkor figyeljünk mindig arra, hogy tartsuk be a diétát, illetve itassuk. Tehát kerüljük el a kiszáradást.

3 éves a kisfiúnk, kapott el hányásos-hasmenéses vírust, hogy pont a rotát elkapta-e, azt nem tudom, de soha nem volt gond belőle. Nem kerültünk kórházba ilyen miatt.

2013. okt. 2. 12:15
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Bár még csak jövőre születik a leánykám, már most tudom, hogy nem oltatom be. Azt a 40.000 Ft-ot inkább az egészséges életmódra költöm, esetleg vitaminokra.

Mindenkinek volt már életében hányós-hasmenéses vírusa, és a rota 1 a millió közül ami miatt ilyen lehet.

Szerintem a baba immunrendszerének, a szoptató anya egészségének az erősítésére kell inkább azt a pénzt költeni.

Szerintem ez megint egy ilyen 21. századi pénzlehúzós hülyeség, azt akarják sugallni, hogy milyen szar anya vagy, hogy nem véded meg a kicsikédet egy ilyen szörnyű dologtól. Parasztvakítás.

Biztosan fog hányni, és lesz hasmenése, és szörnyű lesz, DE ez akkor is megtörténik ha nem adatod be.

Ez az én véleményem.

2013. okt. 2. 12:19
 4/14 anonim ***** válasza:
Keresztlányom anno másfél évesen két hétig feküdt a kórházi fertőző osztályon a rota vírus okozta megbetegedés miatt. Láttam, milyen ramaty állapotban volt szegény, rengeteget fogyott, sápadt volt, fáradt, nyúzott. Meg az anyja, aki két hétig egy széken ücsörögve "aludt", se tisztálkodni nem tudott rendesen, se enni nem kapott a kórházban, csak amit mi vittünk. Na, ebből tanulva mi beadattuk az oltást.
2013. okt. 2. 12:19
 5/14 anonim ***** válasza:
* akkor is megtörténik, ha beadatod : ezt akartam írni
2013. okt. 2. 12:20
 6/14 anonim ***** válasza:
Igen, beadattuk. Ha valami ellen van esély megvédeni, akkor megtesszük. Mi ezt az elvet valljuk.
2013. okt. 2. 12:22
 7/14 anonim ***** válasza:
2013. okt. 2. 12:25
 8/14 anonim ***** válasza:
2013. okt. 2. 12:25
 9/14 anonim ***** válasza:

Nem.

Átbeszéltük a babánk gyerekorvosával és az én egykori gyerekorvosommal is. Egymástól függetlenül mind a ketten azt javasolták, hogy ne adjuk be.

Egyikük sem "oltás-ellenes", van olyan nem kötelező aminek a beadását javasolták.

2013. okt. 2. 12:31
 10/14 anonim ***** válasza:
Mindkettőnek beadattuk, azért mert az orvos is javasolta és mindkét gyermekünk kis súllyal született, illetve koraszülött volt.
2013. okt. 2. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!