Kapott a babád rota elleni védőoltást? Miért adattad vagy nem adattad be neki?
Nem, a gyerekorvossal átbeszéltek alapján döntöttünk.
A doki szerint az oltás ár - érték arányban nem éri meg. Nem mindegyik típusától véd... ugyan úgy elkaphatja a betegséget, és még csak az sem biztos hogy enyhébb lefolyású lesz ha elkapja. Így nézve a doki szerint és szerintem is sok a 40 ezer.
Nem adattuk be.
Gondoltunk rá, így megkérdeztük a gyerekorvosunk véleményét és ő mondta, hogy ő nem ajánlja.
És azért nem, mert ha nem a rota vírust, akkor más ugyanilyen tünetekkel járó vírust fog elkapni a gyerekünk. A lényeg, hogy amikor is hányás-hasmenés lép fel, akkor figyeljünk mindig arra, hogy tartsuk be a diétát, illetve itassuk. Tehát kerüljük el a kiszáradást.
3 éves a kisfiúnk, kapott el hányásos-hasmenéses vírust, hogy pont a rotát elkapta-e, azt nem tudom, de soha nem volt gond belőle. Nem kerültünk kórházba ilyen miatt.
Bár még csak jövőre születik a leánykám, már most tudom, hogy nem oltatom be. Azt a 40.000 Ft-ot inkább az egészséges életmódra költöm, esetleg vitaminokra.
Mindenkinek volt már életében hányós-hasmenéses vírusa, és a rota 1 a millió közül ami miatt ilyen lehet.
Szerintem a baba immunrendszerének, a szoptató anya egészségének az erősítésére kell inkább azt a pénzt költeni.
Szerintem ez megint egy ilyen 21. századi pénzlehúzós hülyeség, azt akarják sugallni, hogy milyen szar anya vagy, hogy nem véded meg a kicsikédet egy ilyen szörnyű dologtól. Parasztvakítás.
Biztosan fog hányni, és lesz hasmenése, és szörnyű lesz, DE ez akkor is megtörténik ha nem adatod be.
Ez az én véleményem.
Nem.
Átbeszéltük a babánk gyerekorvosával és az én egykori gyerekorvosommal is. Egymástól függetlenül mind a ketten azt javasolták, hogy ne adjuk be.
Egyikük sem "oltás-ellenes", van olyan nem kötelező aminek a beadását javasolták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!