Tényleg luxus beadatni a ROTA elleni védőoltást?
Ma voltunk oltáson.Beszélgettem a váróban egy másik anyukával.Aki szerint csak a gazdagok adatják be ezt az oltást.Nekik nem telik rá.
Tényleg így lenne?Hogy egy család,ahol keresnek mindketten nem tud félretenni rá havi 2x20 ezer ft-ot?

És ha valakinek luxus, akkor mi van?
Nem mindenkinek azonos a pénztárcája.
Van, aki magán orvoshoz megy, van, aki SZTK-ba. Van, aki ezer különórára járatja a gyerekét, és van, aki az iskolában lévő foglalkozásokra viszi.
Ez ilyen egyszerű.
Mondjuk én azt az anyukát nem értem annyira, mi sem vagyunk nagyon eleresztve, de ismeretlenekkel egy váróban biztos nem ilyenekről társalognék...

Én beadattam volna, ha szuriban adják és nem szájon át. Az enyém sajnos nagyon bukós volt, így az orvos sem javasolta beadni neki.
Amúgy sajnos van olyan, akinek luxus beadatni, mert azért nem kevés pénzbe kerül.

Az immunrendszernek a rotához semmi köze sincs. Lehet akármilyen erős is a gyerkőcöd immunrendszere, hogyha az oviban elkezd végigmenni a rota, mert ez fertőző, nagyon kevesen ússzák meg. :(
Nem élünk luxusban, de hogyha már itt belemelegedtettek a vitába én egyáltalán nem bánom hogy megkapta az oltást, végignéztem a többiek "szenvedését", sőt saját szememmel láttam milyen is az mikor egy 4éves kisfiú napokig összehányja kakilja az egész lakást, mert már a wc-ig sem ér el,szemei alatt óriási karikák, kimerült mert napok óta nem aludt, mert felriadt vagy sírni, vagy a hasmenéstől átázott pizsama miatt, sír kínjában, és a láztól, a végén meg lázgörcsöt kap és mentő viszi be a gyermekklinikára, és mindezt a szülő sírva nézi végig, mert a kapott horribilis árú gyógyszereken kívül másként nem tud segíteni.
Mi nem vettünk 80ezres babakocsit, sem kókuszmatracot, nem volt bébihintája sem, se cumisüveg sterilizáló. Tehát mindenkinek saját döntése mit mire költ, nekünk ez így volt jó, és hálát adok, hogy egyszer sem volt ilyen beteg, annak ellenére, hogy a környezetében sorra dőltek ki a gyerekek.

Köszönöm a válaszokat.
Őszinte leszek,ez csak egy kitalált történet.
Az igaz,hogy én beadattam a lányomnak,és telik is rá,de
a többit csak kitaláltam.
Aminek oka van.
Gyermekklinikán dolgozom,és sajnos egyre többen hozzák be a babájukat,hányós-hasmenős vírussal.Vért veszünk,és kiderül,hogy ROTA vírus fertőzése van.
Ilyenkor persze rákérdezünk,hogy kapott e oltást,és jön a válasz,hogy vagy nem gondolta,hogy az ő gyermeke is beteg lesz vagy hogy nem telik rá.
És úgy látom itt is ez a két magyarázat van.
Próbálok lobbizni a gyógyszergyártó cégnél,illetve a konferenciákon,hogy legyen ingyenes és kötelező ez az oltás,de eddig sajnos mindhiába.
Akinek van még hozzáfűzni valója,szivesen fogadom a válaszokat!

Egyet nem értek: 12 éves a legnagyobb gyerekem. Akkor azt mondta a gyerekorvos, hogy a rota nem olyan vészes, kevés gyerek kapja el és őket sem üti ki nagyon.
Most meg már lassan ott tartunk, hogy minden gyerek átesik rajta és kórházba kerül. Ilyen sokat romlott a gyerekek immunrendszere 12 év alatt? Vagy mi történt?
Így is fogalmazhatunk,de talán az az igazság,hogy sokkal agresszívabbak lettek a vírusok,sokkal inkább elterjednek.
Főleg bölcsibe,oviba,vagy ahol nagyobb tesó van,és hazaviszi a picinek.Ugyanis ők ott bent oviban-bölcsiben csak gyerekek.Nem képesek megfelelően figyelni arra,hogy ne adják tovább a vírust.Elég egy hapci,köhögés,egy kis nyál itt-ott és el is indul a fertőzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!