Kisfiam 6 hónapos kora óta ekcémás. Sajnos a vérvizsgálatból nem derült ki, hogy mire, de azt tapasztaltuk ki, hogy tejre, szójára, tojásra, marhahúsra, körtére, pulykahúsra és dióra, mogyoróra is allergiás. Most 21 hónapos. Van, amikor teljesen tünetmentes de van amikor ok nélkül újra előjön 1-2. Legutóbb pl. akkor, amikor karfiolt evett, pedig előtte is evett már és akkor nem volt gond... Nem értem hogy lehet ez... Egyáltalán ki fogja ezt nőni valamikor? Ha igen, mikor? Gasztroenterológusnál voltunk, semmit nem javasol. Hova vigyem, hogy hamarabb kigyógyuljon ebből? Légy szíves adjatok tanácsot. Köszönöm!
2013. júl. 4. 19:38
1/6 anonim válasza:
Ezt nem lehet tudni előre.
Csak a diéta marad, és a remény.
Azt mondják kisiskolás korig ha nem növik ki, akkor általában marad egy életen át.
Egyik gyerekem nekem is már 4 éves, és még javában megvan az allergia. (Tej-szója)
2013. júl. 4. 20:40
2/6 anonim válasza:
Ja, a másik ugyanezt 2 évesen kinőtte.
A harmadiknak meg egy rakás más baja van, az is teljesen bizonytalan, ő még csak egy éves.
első
2013. júl. 4. 20:40
3/6 anonim válasza:
Kinőheti, sőt ha jól emlékszem a gyermekkori allergiák 80%-a 4 éves korra eltűnik. Addig mindenképpen kerüljétek az allergéneket, minél kevesebbszer találkozik allergénnel, annál jobbak a kilátások. Kitartás :)
2013. júl. 5. 12:10
4/6 anonim válasza:
Az ekcema nem allergia, hisz az antihisztamin hatasara sem mulik el. Ez az immunrendszer hibas mukodese miatt van. Azt nem mondtak, h ne dietaztasd ennyi mindenre, mert hianybetegsege lehet? A fiam is ekcemas, barmire kijon es elmulik. Vsz nalatok sem a karfioltol jott ki.
2013. júl. 5. 17:31
5/6 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó!
Ha bármire kijöhet (amit amúgy én is így gondolok) akkor Te mit csinálsz? Hogyan kezeled ezt az ekcémás dolgot? Azokat az ételeket is adod neki, amik hatására eddig kijött az ekcéma?
A többi válaszolónak is nagyon köszönöm a hozzászólást!
2013. júl. 6. 07:00
6/6 anonim válasza:
Szia!
Az én kisfiamnak is fél évesen jött ki az ekcémája. Ő tejfehérjére volt allergiás,jártunk vizsgálatokra gasztróshoz és szerencsére pont az ovikezdésre kinőtte! Szóval van remény,hogy kinővi:) Ráadásul én 9 hónapos koráig szoptattam és nekem kellett tejmentesen élni. Sok mindent lehet úgy főzni,hogy ne legyen benne tehéntej. Meg hát azt sajna nem adni,amire tuti allergiás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!