Babalátogatásra vinnél magaddal kutyát? (bővebben lent)
Leszögezem, nem velem történt, hanem barátnőmmel, de engem nagyon felháborított.
Szülők nem tartanak kutyát, mert anyuka allergiás rá, apuka pedig (bár régebben volt kutyája) már nem igazán kutyabarát. Apuka lánytestvére, aki egyébként a gyerek keresztanyja(!), úgy jött babát látogatni, hogy elhozta a kutyát is. A szülők kérdezték, hogy ezt most hogy is gondolta, ill. mondták, akkor hagyja kicsit lejjebb engedve az ablakot a kocsin, és hagyja ott a kutyát. Lánytestvér megkerülte anyukát, félrevonta a apukát (testvérét), és közölte, hogy csak mert a nője(!) ki nem állhatja a kutyákat, őt ez nem érdekli, aztán pityergőre fogta, hogy azért engedje már meg, legyen már jó testvér. Apuka nagy nehezen belement, anyuka meg totál kiakadt. Nem sokáig maradtak (eléggé feszült volt a légkör), kifele menet pedig a kutya lef@sta a járdát (utólag derült ki, hogy 1-2 napja már beteg volt a kutya, ment a hasa). A lánytestvér ezután minden ismerősnek és rokonnak szidta anyukát, hogy az majdnem kidobta őt babalátogatáskor (jah, azt elfelejtette mondani, hogy ő meg kutyával ment látogatni), és iszonyatosan el kezdte mocskolni mindenki előtt barátnőmet.
Hát kérdem én, tényleg vannak ilyen őrült emberek, akik kutyával (ráadásul beteg kutyával) mennek babát látogatni?!
Na akkor hadd válaszoljon egy kutyabarát "ősanya" is.
Szerintem teljesen függetlenül attól, hogy van-e baba vagy nincs, kutyával nem megyünk látogatóba, hacsak előre meg nem kérdeztük a háziakat és azt nem mondták, hogy nincs ellene kifogásuk.
Nekem lakásban van a kutya, a macska és három gyerkőc, nulla napos koruktól érintkezhetnek az állatokkal, de idegen állathoz egyébként egy kisbabát nem engednék. Az egy dolog, hogy a baba már pocakban megszokja a vele élő állatok közelségét az anyukán keresztül, de idegen állat azért más tészta.
De teljesen függetlenül mindentől: van, hogy magammal viszem a kutyát kutyátlan helyre is, ám ilyenkor ott hagyom az autóban, kicsit lehúzom neki az ablakot és nem hagyom magára sokáig. Nyári melegben pedig természetesen a kutya a saját érdekében marad szépen otthon a hűvös lakásban.
egyébként kit érdekel, ha megharagszanak?
fontosabb az ő haragja, mint a gyerek??
én is ilyen vagyok kicsit, de talán a baba megtanít arra, hogy nem kell mindig mindenkinek megfelelni!
alkalmazkodjanak mások egy pici babához!
Imádom a kutyákat, nekem is van 2, igaz családi házban, udvaron. (nagytestűek)
Fél éves a Fiam. SOHA meg sem fordult a fejemben, hogy behozzam a lakásba, az meg pláne nem, hogy babalátogatóba elvigyem. Én egyébként meg sem kérdeztem volna, hogy elvihetem-e, egyértelműen OTTHON HAGYTAM VOLNA. Kész, ennyi. Nem illik, slussz. Mert bármit is mondd az Anyuka, a lelke mélyén nem hiszem, hogy örül a "friss" gyereke mellé egy kutyának. Mert az a kutya lehet h lakásban tartott, pedigrés, de akkor is kutya.
Én akárhányszor kimegyek a saját kutyáimhoz mindig egy "kinti ruhában" megyek, amit a folyosón le is veszek. Egyszerűen undorodom attól, hogy a ruhámon, és az ágyamban kutya szőr legyen, pedig mondom- Én imádom az állatokat.
Ebben a sztoriban az anyának van igaza, de Én a férjemet is kitessékeltem volna, mondjuk az Én férjem még a testvérének sem engedte volna meg.
Le lehet pontozni. Üdv.
Utolsó vagyok.
Azt elfelejtetem, hogy ha a Fiam olyan nagy lesz, minden további nélkül kimehet az udvarra és kutyázhat. Nem fogom steril környezetbe nevelni, de a lakás tabu marad akkor is.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor nem csak én gondolom úgy, hogy ez túlment az illendőség határain, örülök, hogy elég sok építő jellegű választ kaptam.
12! Hát megáll az eszem, akkor nem is olyan egyedi az eset! :O
Kutyabolond vagyok, nincs gyerekem. :)
Ahol köztudottan nem kedvelik a kutyákat, oda nem viszünk kutyát (megjegyzem én sehová nem viszem magammal látogatóba, ha mégis vinném megkérdezném).
NA DE EGY BETEG KUTYÁT. Hogyan fordulhatott meg a fejedben, hogy nem volt igazad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!