Mi van akkor, ha a gyerek reggel beteg, de az orvos csak este rendel? (lent)
5-ös: figyelj, ha a gyógyszert meg kell venni, az egy kézzelfogható anyag, amit gyártanak, és aminek ára van, meg kell venni. a dokinak fizetni azért, h kijöjjön, az tudtommal kenőpénz (hálapénz), mint a szülészorvosnak szülés után. én úgy értettem, mincs ANNYI, h kenegessem a dokit, már bocsánat. de nem ezt akartam kifejteni, v erről beszélni, csak azt nem tudom, mik lehetnek az elvárásaim, tekintve, h nulla tapasztalatom van háziorvosok terén, nem járok hozzájuk.
van egy ilyen eü. törvény, ha jól tudom, h tajkártyával bárhol, az ország bármely eü. intézetében (és orvosánál) el kell, h lássanak... de ez akkor csak a szakorvosi rendelésekre vonatkozik, ugye?
5.vagyok
Taj kártyával csak rendelőben,kórházban látnak el ingyen!
A gyerekorvosnak nem kötelessége hogy kimenjen ha kihívod.Ha kimegy nem fog neked ingyen kimenni.Az én kislányom 2,5 éves 1x hívtam ki.De eszembe se jutott hogy amit kér az "kenő,hála"pénz.Az én gyerekem egészsége mindennél többet ér.Mi se 100 ezrekből élünk,de ha kell akkor inkább én nem eszek és kihívom a gyerekorvost a lányomhoz ha annyira beteg.Ezen nem kell megsértődni a véleményemet írtam le.Csak nekem kicsit hülyén hangzik mikor valaki azt írja/mondja hogy nem telik a gyerekre.Ha gyereket vállaltunk akkor kell hogy teljen rá.
Egyébként igaza van az előttem írónak. Nálunk meg is van szabva, 2000 Ft, ha kijön.(Autóval jön, és bizony nem fizetik neki )
Alapszabály, kb. 3 hónapos korig bármi van a gyerekkel, ha már minimális láza van, orvos lássa : vagy ügyelet, vagy másik orvos, de lássa. Ha nagyobb, akkor viszont 38,5 (levonva) az a testhő, amikor menni vagy hívni kell dokit. Nekünk ezt mondta a gyerekorvosunk.
kedves háziorvos, köszönöm, nagyon örülök az első kézből jövő információnak! most akkor már tudom, amit eddig nem.
ha még visszanézel, írd már meg, akkor ezek szerint a saját választott orvosomat ha kihívom, és ő ki is jön (mondjuk nem csak hőemelkedésre, isten ments, komolyabb lázra v problémára, 16 óra előtt, mikor nincs ügyelet) mond nekem egy fix tarifát, amire, ha kérem, számlát is ír? mert úgy tudom, h azért 2 óra a rendelése naponta (a gyerekorvosnak), mert a további 2 órában házhoz jár, ilyenformán rengeteget járkál el, tuti van erre valami rendszer. vagy mindezt rosszul tudom?
megköszönném, ha helyretennéd nekem, ez tényleg olyan dolog, amit face-to-face nem fogok tudni sosem megkérdezni egy praktizáló háziorvostól.
Beletrafáltál! Ha mond egy összeget, s Te kéred, számlát kell róla adni, hisz -mint mondtam- ez egy szolgáltatás, nem hálapénz. Persze legtöbbször nem kéri el senki ezt a számlát, s ha jó viszonyt akarsz a dokitokkal, szerintem Te se tedd...
Amúgy én úgy szoktam, hogy ha azért hív ki valaki, mert tényleg annyira beteg, hogy nem tudna bejönni a rendelőmbe, akkor nem kérek érte pénzt. HA azért, mert "nem akar a rendelőben mást is összeszedni", vagy csak kényelmesebb, hogy házhoz megyek, azért fizetni kell. DE nem vagyunk egyformák persze. HA van kérdésed még, ami ilyen általános, csak bátran, bár sok hasznos választ kaptál a többiektől is.
A mi házidokink, akárhányszor kihívtam, mindig adott nyugtát!:)
Sőt, amikor a nem kötelező védőoltásokat beadja, aminek díja van, akkor is ad!
Én már akkor megkérdeztem,amikor a szülés után kijött,hogy ha esetleg beteg lenne a gyerek és nem szívesen vinném be a rendelőbe, akkor mennyiért jönne ki. Megmondta és utána, annyit is kért!
Mi vittük a kislányomat a másik orvoshoz, amikor a mi doktornőnk csak másnap rendelt, és 38,5 fokos láza volt. A védőnő mondta, hogy ad időpontot du-ra, nem tettek megjegyzést, hogy miért hoztuk le.
De 37,6 hőmérsékletnél, amit még csak csillapítani sem kell, megvártam volna a délutánt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!