Valamit én rosszul csinálok? Mindenhol azt olvasom, hogy a gyerek 8-kor 7-kor esetleg 9-kor ébred. Reggel. Addig alszik. Az enyém miért nem? :-)
Az én lányom 17-hós,most már napi 1x alszik délután 2-3 órát és este 8-9 közt elalszik éjjel min. 3x kel inni ennél csak többször,és reggel 7-8-kor kel mivel nem alszik rendesen.Minden gyerek más,Pl:barátnőm fia 6hetes kora óta 19:30 kor elalszik és reggel 7-kor kel végig alussza az éjszakát.Orvosomat is kérdeztem ez baj-e,hát NEM BAJ majd eljön annak is az ideje mikor szépen átalussza az éjszakát.
Nem a te hibád,ő ilyen,majd neki is beáll az önálló alvás rendje.
Hozzá kell tennem, rossz vagy nem, engem nem érdekel, de mi nem napirend szerint élünk. Azaz akkor eszik ha éhes, akkor alszik amikor álmos. Lehet ez is zavar be neki. A kis barátja egyidős vele, ők szigorúan 7-11-14-18 kaja, 10-12 alvás, délután 15-17-ig alvás. Ha akar a gyerek ha nem. Ha hamarabb elálmosodik akkor nem hagyják aludni, mert nem az "időpontban" vannak. Számomra ez kényelmetlen, szoros, rugalmatlan, és elmebeteg dolog. Pedig ő szerintük én csinálom rosszul, mert a gyerek nem tudja, hogy mikor kellene aludnia, pedig a gyerekem akkor alszik amior álmos. És ha ne adj isten nem eszik délelőtt akkor sem esem kétségbe:-)
Mondjuk most egyáltalán nem eszik, csak napi 2 alkalommal tápszert, és 4 kanál szilárdat, mert jön a foga, szóval nagyjából a nemlétező napirendük is borulni lászik:-)
Szerintetek is baj, hogy nincs napirendünk, csak egy sima rendszer szerint éljük a kis hétköznapjainkat?
Azért nem úgy néz ki, hogy eszik 9-kor aztán 10-kor aztán 17-kor :-) Rendszer szerint élünk, nem napirend szerint. Nagyjából 3 óránként kér enni, de előfordul, hogy 4 óránként. A nappali alvása az abszolut behatárolható, vagy 9-kor vagy 10-kor, ha 9-kor nem álmos akkor tudom, hogy 10-kor lesz az. Délután pedig ha nem 14-kor akkor 15-kor fekszik le.
Szval nem élünk ám csak úgy bele a nagyvilágba, de nem is tartom magam mindig minden nap az adott napirendhez, csak mert én úgy szoktam meg. Én azt látom, hogy egy csomó anyuka rágörcsök erre a napirendre, betegesen akarja tartani, és ha egyik nap véletlenül nem 15-kor éhezik meg a gyereke, akkor is megeteti, mert úgy "jön ki" a napirend, nem baj ha ordít a gyerek, mert nem éhes, majd megtanulja, hogy bizny neki 15-kor éhesnek kell lennie. Alvás dettó. A szomszédom tiszta idegroncs ezekmiatt a dolgok miatt, nap mint nap hallom, hogy 14-kor a gyerek ordít, mert lefekteti aludni, holott a gyerek nem álmos, de hát a napirend az napirend :-)
Na mindegy, nem is napirend miatt írtam a kérdést, aztán mégis erről beszélek.
Szóval én nem hinném, hogy a szigorú napirend hiánya miatt ébred fel 5-kor a gyerekem:-) Inkább valami más lehet itt a bibi, csak egyedül (rutintalanul) nem tudok rájönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!