Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Van esetleg valaki aki találko...

Van esetleg valaki aki találkozott már ilyen kiütésekkel ? Képet csatolok!

Figyelt kérdés

Sziasztok! Igyekszem röviden.

Kisfiam 18 hónapos. 3 hónapos korától ekcémás. Kizárólag arcon jött eddig ki. Hol jobb,hol rosszabb. A bioderma hidratálója sokat segít+a fürdetője.

Olykor könyökön is,de pici ,könnyen kezelhető.

Holnap lesz 2 hete ,hogy a jobb combján észrevettem apró piros( nyomásra eltünő ), kidudorodó kiütéseket.

Nem fáj, nem viszket neki. Nem beteg ,egy jó ideje szerencsére nem is volt az.

Jó kedvű,energiabomba.

Ezek a kiütések terjednek.

Természetes, hogy beszéltem 2 vedőnővel, haziorvosnak mutattam. És tegnap előtt megjartuk a magánbőrgyógyászatot is. Szteroidos krémet kaptunk. Napi 2x kell kenni, 2 hétig. Tegnap kezdtem el kenni. Az orvos bőrirritációra gondolt. De azt mondta lehet ekcéma. A védőnő tejallergiát említett. A háziorvos azt mondta, egyenlőre hagyjuk ,lehet rovarcsípés ,illetve okozhatta a kertben valamilyen növény is. Azóta persze a helyzet rosszabb lett. Legalábbis ami a látványt illeti.

Talán a bizonytalansagom oka ,hiába látta ennyi ember , nem igazán tudták megmondani mi lehet pontosan. Gyakorlatilag mindenki mást mondott.

Most igyekszem összeszedni mi az ami új lett itthon.( mosószer, stb) és mindent kiiktatni.

Addig is lenne valaki esetleg aki már látott ilyet ? Én bízom az orvosokban tényleg, csak nagyon zavar,és mint minden édesanya aggódom nagyon.😔

ma 08:24
 1/7 A kérdező kommentje:
ma 08:26
 2/7 A kérdező kommentje:
ma 08:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ekcémás vagyok én is és értem mi a problémád, hogy nem kapsz konkrét választ. Szokj hozzá, mert ez mindig így lesz. A bőrgyógyászat úgy működik hogy adnak valamilyen krémet, ha nem hat adnak egy másikat, de legtöbbször nem tudják a kiváltó okot. Tejallergia: népszerű válasz bármilyen kiütésre, sok ember nem bírja a tejet, de ha eddig is kapott tejet, akkor nem attól van. Az én ekcémámat is próbálták különböző élelmiszerek elhagyásával kezelni, de amikor már nem ehettem gyakorlatilag semmit, mert már mindent kiiktattak: tejtermék, paradicsom, krumpli, tészta, stb , akkor abbahagytam. Ennél már csak az a jobb amikor csináltak allergiatesztet, mindenre allergiás voltam a teszt szerint, a valóságban meg semmi bajom tőlük. Szóval a lényeg, lehet ekcéma, ami a combján van, kend a szteroidos krémmel, ha eltűnt vegyél valamilyen gyógyszertári testapolot, bioderma, uriage, eucerin (mindenkinek más válik be) és kend azzal. Az a tapasztalatom, hogy az ekcémás bőr megszokja a krémet és már nem lesz jó egy idő után, akkor váltani kell.
ma 09:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A fiamnak voltak ugyanilyen kiütései. Mi is megjátunk vele egy csomó orvost. A bőrgyógyász azt mondta, ez a kéz-láb-száj betegség, csak elfajult. Legalábbis nálunk. Adott rá szteroidos krémet ő is, de nem javult. Már tiszta ideg voltam, aztán egyszercsak elkezdett múlni neki. Amúgy én a gyógyszertári fürdetővel fürdettem, és kentem is neki azzal. Mármint száraz bőrre ment a fürdető. A Nonionicumos.

De szerintem amúgy az idő segített csak.

ma 10:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Hogy micsoda, azt nekem sem tudták megmondani sehol. Igaz nagyobb korában (8-9 éves), de hasonló volt a háta. Végül egy ismerős tanácsára végső elkeseredésemben kipróbáltam a sószappant. Bár nem hittem benne. Kicsit nyűgös volt, mert először szokatlanul csípte, de de már az első alkalmazás után másnapra döbbenetes volt a javulás. A tükörben nézegetve a hátát másnap a gyerek maga kérte a sószappanozást. Így tesi órán nem kellett szégyellnie a hátát. Végül 1 hét kezelés hatására elmúlt. Este sószappanoztam, és reggel kentem a bőrét Neutrogena sensitive testápolóval, mert amúgy is száraz bőrű.

(Azt sem tudta megmondani senki, pedig NAGYON érdekelt volna, hogy az egy dolog, hogy a bőrén kívülről ilyen dolgokat látok. De vajon belül is ilyen a hámok felszíne? Tehát a bélben is így néz ki a hám? Belül is? Mert akkor hiába kezelem külsőleg. Belül nem tudom kenegetni. De mivel azóta sem jött elő, mióta meggyógyult, nem feszegettem tovább a kérdést.)

( [link] )

ma 10:30
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha időközönként erősödik úgy hogy anyatejes akkor lehet ételallergia. Nálunk tejfehérje volt.
ma 10:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Ja ha tápszeres lehet érdemes másik típusra váltani.
ma 10:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!