1 hónapja nagy a nyirokcsomója?
Sziasztok!
4 éves kislányom február 10-én volt influenzás. 3-4 napig magas láz (40 fok körül), orrdugulás, piros torok. Antibiotikumot szedett 5 napig. Akkor mondta a doktor néni, hogy tömött a nyirokcsomója.
2-3 napja fürdetés közben véletlen feltűnt, hogy jobb oldalon még mindig nagyobb neki. Nem látszik, de kitapintva érződik. Állagra talán puha, de nem nagyon engedi megnézni, azt sem tudom, hogy mozog-e.
Felhívtam az orvost, de helyettesítő volt, aki bunkón annyit mondott, hogy ilyen is lesz még, majd elmúlik. Én viszont már össze-vissza olvastam mindent, hogy limfóma vagy leukémia is lehet…
Van valaki esetleg, akinek szintén ilyen sokáig meg volt nagyobbodva a gyermeke nyirokcsomója?

Ha fáj, az gyulladás. Állítólag ha sokszor beteg egy gyerek, akkor maradhat megnagyobbodva a nyirokmirigy. Nem írtad, a nyakán van? Máshol nincs?
Nem hinném, hogy limfóma, nem fogyott, nincs éjszakai izzadás, széklet, vizelet rendben van?
De ha nagyon aggódsz, akkor vidd el orvoshoz, telefonon nem szokás diagnosztizálni.
1-es: nem fáj neki. A nyakán van jobb oldalon, máshol nincs neki.
Decemberben voltunk kórházban 4 napot, akkor baktérium miatt. Onnan úgy engedték ki, hogy rendben volt a laborja (fehérjeszám, vörösvértest, minden).
Éjszaka mindig is izzadt, de az az elalvást követően megszűnik. Étvágya, kedve, energiaszintje teljesen jó, nem vettem észre rajta változást.
Direkt kérdeztem az orvost telefonon, hogy kell-e vizsgálat, azt mondta nem. Csütörtökön viszem 4 éves státuszra, akkor meg fogja vizsgálni úgyis az orvosunk, ott mondani fogom neki.

6-os: most nem ijesztgetni akarlak, de az ultrahangos orvos nem tudja eldönteni, hogy egy nyirokcsomó kóros-e vagy sem.
Nekem a nyakamban volt egy, és nekem is azt mondta a doki, hogyha rákos lenne, akkor fekete lenne a képen, ez meg nem az, szóval ne aggódjak. Ja, köszi. A mintavétel a biztos.
Azért a 3 az nem semmi, ezeket inkább hematológusnak kéne megmutatni.
Érted jobban aggódom, mint a gyerekért.
7-es: vagy 10 éve ott vannak, szerintem ha gond lenne, nem itt lennék :)
Nem az árnyék színe miatt mondta, hanem mert a hosszabb átmérője is 6mm (10mm felett kezd el gyanús lenni). Illetve a gyanúsak elvileg gömbölydedek, ezek pedig tojás alakúak. Van valami arány a hosszabb és rövidebb oldal között is, amit figyelni kell.

9-es: nem, nekem nem nagyobb, épp ezt mondtam, hogy nem nagy, csak làtszik.
A kislányomnak viszont szerintem nagyobb, de nem igazán tudom kitapintani, mert izeg-mozog. Azért nem több centis, de fogalmam sincs, hogy mekkora lehet… igaz az enyémre is azt hittem, hogy jóval nagyobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!