Újszülött baba lehet vitamin hiányos?
7 hetes.
K vitamint megkapta, viszont a D vitamint nem kapott pluszban eddig.
Félig anyatejes, de kap tápszert pótlásnak. Nagyjából fele-fele arányban. Első 4 hétben Beba Supreme Pro tápszert azóta pedig Beba Expert Pro Sensiduo tápszert kap mivel hasfájós, refluxos.
Aggódok kicsit, hogy eddig nem kapott, lehet belőle valami baj?
Én sem szedek vitamint pluszban.
Ebben a korban a D-vitaminon kívül semmit nem adtam. Abból napi 1 csepp ,2 hetes kortól.
Mind a 3 gyereknek. Ha nátha, megfazas volt ,akkor cebion csepp ment 1csepp/ kg.
Fura,hogy nem mondta nektek a gyerekorvos a D-vitamint. Azt csak tápszeres babának is kell külön adni.
Azon kívül minden benne van a tápszerben és az anyatejben (nyilván az anyatejben a mennyiség függ attól,hogy az anya mit eszik)
"Azt csak tápszeres babának is kell külön adni."
Pont nem, mert a tápszerben több van, mint amit te csepegtetsz.
3# 4 tápszeres gyerek után mondhatom neked, hogy nincs.
D-vitamin mindenkinek kell pluszban, függetlenül a táplálásától. De nálunk a gyerekorvos télen a nagyobbaknak is javasolja.
Nekem betegen született a babám (tüdőgyulladással) hetekig kellett vitaminokat és vasat adnom Neki.
Alapjáraton csak K és D vitamin kell + Te egyél vitamindúsan ha szoptatod. Ha nem, akkor a tápszerekben összerakják ami kell.
4, a hülyeséghez egy gyerek se kell.
Pl: Prosyneo Ha decinként tartalmaz 80 NE D3 vitamint. Tápszeres gyerekem újszülöttként 150 ml-t evett napi 8-9 alkalommal, az már napi 1000 NE felett van.
Ehhez képest a Vigantolból napi 1 csepp az ajánlott, ami 500 NE.
A D vitamin a csontképződéshez és az erős immunrendszerhez kell, úgyhogy elég fontos, pláne egy téli kisbabának vírus szezonban. Hónapról hónapra egyre több dokumentáció jön ki arról, hogy alul lett becsülve a fontossága az elmúlt évtizedekben. Túlagadolni gyakorlatilag nem lehet, úgyhogy ez alapján szerintem semmiképp nem árthatsz vele, ha adsz neki. Nekünk a gyerekorvos napi 1000 NE-et javasolt, annyit is adtunk nekik 1 éves korig, most is annyit kapnak ősztől tavaszig. Az egyik 2x volt beteg életében, a másik egyszer sem. Pedig járunk közösségbe. Nem olyan nagy cucc belecsöppenteni a szájába, negatív hatása nem lehet, miért ne adnád neki?
#1 A K vitamin pedig baromi fontos, ha emiatt baja lett volna a babának, elvette volna tőled a CSVSZ veszélyeztetés miatt. Volt ilyen ismerősöm. Örülj, hogy nem lett baj, és inkább ne javasolj ilyet másoknak.
1!
A K vitamint tudod egyáltalán, hogy mire adják? Mi ellen?
Nagyon-nagyon fontos, a baba élete múlhat rajta!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!