Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Milyen gyógyszereket érdemes...

Milyen gyógyszereket érdemes beszerezni bölcsi kezdésre?

Figyelt kérdés

Van egy 2 éves gyerekem. A következő hónapban kezdi a bölcsit.

Sosem volt még igazán beteg, fogalmam sincs mit érdemes beszerezni. Persze ha kell viszem orvoshoz, de azért nyugodtabb lennék, ha lenne itthon pár dolog.

Amink van az 2 féle láz és fájdalomcsillapító. Nurofen és flamborin.

Mit érdemes beszerezni, ha pl hétvégén vagy este jönne ki rajta valami,

dec. 12. 13:07
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy lepontoztak. Nekem hasznos volt! ❤️
dec. 12. 19:31
 12/25 anonim ***** válasza:
67%
Lázcsillapító mellett tengervizes orrspray jó ha van, azt a dm-ben veszem olcsón, orrszi-porszi is kell.
dec. 12. 19:53
 13/25 anonim ***** válasza:
76%
Szia. Szerintem orrfolyásra sterimar baby és nasivin kisd. Köhögésre Baby luuf, Sinupret vagy tussirex junior. Nekünk nagyon beváltak a dr theiss nyalókái is. Az van torokfájásra és köhögésre való is. Orrsziváshoz szerezz be porszívóra csatlakoztatható orrszívót.
dec. 13. 00:00
 14/25 anonim ***** válasza:
13%

szerintem totál felesleges előre beszerezni bármit is.

Egyrészt gondolom nem éltek egy szigeten gyógyszertár nélkül... ha kell valami, bármikor le lehet ugrani a patikába és meg sem romlik/nem jár le a szavideje a gyógyszernek így.

Másrészt mi hiába sorolunk fel 20 gyógyszert. Nektek kell kitapasztalni mi hat. Nálunk pl 2 gyerek van, de orrspray-t sosem használtunk. 2 évesen már fújták az orrukat, így az orrszi porszi is felesleges lett volna. Tussirexet vettünk, a legerősebbet, na pl a lányom amellett is hányásig köhög. A flamborint sugárba hányja ki.

Úgyhogy én azt mondom, felesleges. Ha baj van, akkor kell az épp aktuálisat beszerezni. És az sem biztos, hogy beteges lesz. Nekem 1 év alatt 2x hiányzott összesen a most 3 éves lányom pl.

dec. 13. 07:52
 15/25 anonim ***** válasza:
54%
Hát azért ha éjszaka durván belázasodik, jó, ha pl. van otthon Nurofen, és nem kell ügyeletes gyógyszertárba rohangálni éjjel... Ha van kisgyerek, szerintem alap, hogy ezek legyenek otthon: Nurofen vagy Flamborin, vitaminok, Sterimar, Nasivin orrspray, orrszívó. Inhalátor is majd jól fog jönni.
dec. 13. 18:13
 16/25 anonim ***** válasza:
62%
15-ö, írta, hogy van otthon lázcsillapítója.
dec. 13. 18:19
 17/25 anonim ***** válasza:
69%
Flamborint nekem is sugarban hanyja ki, erdekes.
dec. 13. 18:19
 18/25 anonim ***** válasza:
69%
Nálunk a Flamborin sosem hatott, csak a Nurofen
dec. 13. 18:27
 19/25 anonim ***** válasza:
54%
Nekünk a Flamborin mindig egyből leviszi.
dec. 13. 18:31
 20/25 anonim ***** válasza:
46%
Olyan viccesek vagytok. A kérdést sem tudjátok értelmezni. A kérdező nem azt kérdezte, hogy kinek beteges a gyereke vagy, hogy a nagyokosok szerint kell-e gyógyszert tartani otthon. Felnőtt ember és gyógyszert akar otthon tárolni, hogy legyen, ha kell, ehhez kért segítséget, hogy miket javasolnánk…
dec. 14. 12:41
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!