Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mikor váltottatok szirup...

Mikor váltottatok szirup helyett tablettás gyógyszerre?

Figyelt kérdés

Ritkán beteg a kisfiam, de akkor a hajamat tépem, mert nem akarja bevenni a gyógyszert, sír, remeg, leveri a víz.

Neki minden rémes, undorító ízű. Az antibiotikumot még meg is értem. De köptetőt vettem neki málnásat, ami szerinte undorító. Vettem helyette epres-banánosat, még örültem is neki, mert abból csak egy korty kell. Hát az egy korty fölött ült percekig sírva, mert ez is undorító, ő ezt nem bírja meginni stb stb. Hiába rakok neki mindent valami sűrű gyümölcslébe vagy édes szörpbe, akkor is undorító. A másik a probiotikum. Direkt ilyen rázós keveréket veszek, édes, gyümölcsös, és kiérzi az italból, ami lehetetlen. Ráadásul mindent kóstolok, semminek nincs rossz íze. Ha meg nem kap probiotikumot, akkor fáj a hasa és hasmenése lesz.

Nemsokára 5 éves lesz. Lehet kérni neki tablettás gyógyszereket? Arra gondoltam, hogy megpróbálnám ezt, bár ellene van ennek is.

tegnap 21:30
 1/8 anonim ***** válasza:
52%
Még a 10 évesnek se azt kérem. Mondjuk nincs is akkora. A tablettákat nem lehet olyan pontosan adagolni, ezért 35 kg felett adják szívesen.
tegnap 21:45
 2/8 A kérdező kommentje:

Nagyon jó...

A lázcsillapítókat elfelejtettem. Az egyik rémes, a másik fogkrém ízű...

tegnap 21:59
 3/8 anonim ***** válasza:
Honnan tudja, hogy mit kap vagy mi van benne? Akkor is feltűnik neki, ha csak simán adsz neki egy pohár gyümölcslevet és nem mondod, hogy ezt most meg kell inni, mert ez még az van benne?
tegnap 22:00
 4/8 anonim ***** válasza:
55%
Én csokipudingot vagy csokiszószt csinálok ezekhez. Abban a kesernyés íz is eltűnik. Amiből lehet, cseppeket kap. Flamborinhoz, Sinuprethez, Cetirizin csepphez is jó. Antibiotikum eddig nem kellett szerencsére, lehet hogy bajban lennénk vele.
tegnap 22:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Nálunk jófej a doki, és felírja tablettába (nyilván ami nem kapszula, hanem filmtabletta és törhető). Kórházban dolgozom, a gyógyszerészünk is megerősített, hogy a hatásából nem veszít, eddig Augmentint és Supraxot szedett így be a lányom. A háziorvos átszámolja ttkg-ra az adagot, és az alapján mondja, hogy mennyit vegyünk be. A tablettát összezúzom finom porrá és egy kanál mézzel beveszi. A lányom se vesz be semmi ilyen szirupos cuccot, csak az epres Nurofent, 4 éves lesz. Amúgy a Normaflore-nak tényleg semmi íze, azt még egy pohár vízben se lehet észrevenni, ha probiotikumnak azt még nem próbáltátok.
ma 00:03
 6/8 anonim ***** válasza:
*tablettában, elírtam
ma 00:04
 7/8 anonim ***** válasza:
9 éves még cseppet és szirupokat szed.
ma 00:08
 8/8 anonim ***** válasza:

7es vagyok.

De csak 25kg.

ma 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!