Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Éreztétek már úgy hogy senki...

Éreztétek már úgy hogy senki nem lesz titeket komolyan? Úgy érzem hogy valami nincs rendben a babámmal, de akár hová viszem, mindenhol falba ütközöm!?

Figyelt kérdés
3 hónapos a kislányom. Születése óta úgy érzem, valami nem oké. Rengeteget és borzasztó erőteljesen sírt az első 2-3hétben. Ha ébren volt mindig ordított. Kicsit utána jobb lett a helyzet, de a fájdalmas sírás megmaradt csak ritkábban. Persze a diagnózis hasfájás, kólika. LEHET tejallergia, váltsunk tápszert. Elkezdtük a peptit enni. De elvittem gasztroenterológushoz 4 hetesen aki épp hogy ki nem röhögött hogy mit keresek ott egy ekkora gyerekkel. Borzasztó lelezelő és cinikus volt végig, majd közölte hogy kedves anyuka, a hasfájás élettani folyamat, tessék összeszorítani a fogát és kibírni. Oke. Szorítottam os egész 4 hetes korától a múlt hét szerdáig, amikor aztan olyan sírással próbált jelezni a babám amit még nem hallottam örjöngve sikítva, homorítva, vergődve. Elkezdett menni a hasa. Gyerek orvosnál jártunk, aztmondta tuti nem nagy a baj mert se láz, se hányás, majd elmúlik. Ez 1 hete tart. Azóta a gyerekem arcán a fájdalom. Sikít, morog, veszeng, ordít. Egy kis matrica lett belőle de kézben is feszeng. Néha épp hogy le nem tépi rólam a ruhát. 😭 segítsetek kérlek merre indulhatnék tovább? Esetleg egy igazán jó gasztroenterologus ajánlást elfogadnék, aki tényleg foglalkozik velünk nem csak kinevet 30 ezer forintért. A 3 hónap alatt se egy vérvételt, se egy széklet/vizelet vizsgálatot, se egy ultrahangot nem javasolt, írt ki senki! Én meg tönkre megyek lassan lelkileg hogy nap mint nap azt nézem hogy szenved a gyerekem, és hiába próbálok nem tudok segíteni neki, mert mindenhonnan elhajtqnak mint a magzatvizet. 😭 hozzáteszem a gyarapodása is egyre lassabb. Az egy hós státuszon 700gramm volt a hízás a 2 hóson 500gramm, most mindössze 400 grammot hízott. A hasmenék óta egy hete egy dekát sem. :(

dec. 12. 09:50
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Mert ha elmész orvoshoz hogy fáj a fejed. És vizsgálat nélkül aztmondja kutya bajod te elhiszed?
dec. 12. 13:14
 12/31 A kérdező kommentje:
Láttam már egy pár kisbabát. A családban is vannak kicsik. Soha ilyen kinlodast vergodest nem lattam meg ekkora babán. De köszönöm a kedves szavakat. Nem vagyok hülye hogy egy szimpla kis hasfájáson aggódjak. De ha a te gyereked is tépné le a ruhát rólad, meg marná a saját arcát elvörösödve ordítva, lehet te is aggódnál, és fájna a szived, és próbálnál megtenni mindent igaz?
dec. 12. 13:18
 13/31 anonim ***** válasza:
11%

Hasfajas , teljesen normalis , es igen, van akit igy megvisel.

Babakat nem kuldozgetnek indkolatlanul vervetelre.

Mar bocs, de a 8 evesem is tudja, hogy a pici babak hasfajosak, es sirnak sokat az elejen.

dec. 12. 13:38
 14/31 anonim ***** válasza:
83%

Ne hagyd magad lerázni!

Én pont igy jártam, 8x vittem dokihoz mire elhitték hogy baj van, es nem én vagyok gyenge idegrendszerű.

Tejfehérje érzékeny, a spéci tápszer 3 nap alatt álombabát csinált belőle. Tök megerte 9 hetig szopni mert ugye tuti csak kólika....

Agyrém.

dec. 12. 13:45
 15/31 anonim ***** válasza:
16%
DÉvényes? Minek???
dec. 12. 14:20
 16/31 anonim ***** válasza:
71%

14!

Egyetértek. Addig kell vinni,míg nem lesz legalább egy labor.

Több 1000 betegség van. Rengeteg súlyos enzimhiány. Stb stb.

Vinni kell tovább.

dec. 12. 14:25
 17/31 A kérdező kommentje:
Amúgy egy vérvételbe nem hqlnq bele, és lehet hq megnyugodnék, ő is nyugisqbb lenne. Köszönöm annak aki segített és hogy kiirhattqm magambol
dec. 12. 14:40
 18/31 anonim ***** válasza:
90%

Fú de sok a tapló itt. Az első gyerekem volt brutál sírós (nem lett meg az oka, hasfájás, elmúlt), de a lelki állapotot, amivel egy ilyen baba jár nem kívánom senkinek. Könnyű kívülről okosnak lenni, de amikor egy első gyerekes anyuka ki van merülve, össze van roskadva, mindenhonnan lepattan és azt sem tudja merre van arccal előre, akkor még pont az hiányzik neki, hogy itt is kiosszák... Empátia jeles.

Én azt javaslom, hogy kismamás csoportokban, helyi baba-mama csoportban próbálj utánaérdeklődni magán lehetőségeknek (gasztro és majd a javaslatára esetleg labor), ha ez megnyugtatna. A francnak sem lenne kedve magyarázkodni a gyerekorvos előtt, hogy márpedig érzem, hogy valami nem oké.

A második gyerekem álom baba. Én igazából vele nyugodtam meg igazán, hogy nem én voltam hülye, tényleg piszkosan nehéz baba volt az első lánykánk.

dec. 12. 17:00
 19/31 anonim ***** válasza:
0%
Azért elég nevetséges amit csinálsz. Enyém is ordított 3 hónapig, csak rajtam aludt, 100x kelt, szél csöveztük, de eszembe nem jutott hogy baja lenne. Hittem a védőnőnek és gyerekorvosnak. Inkább az ideggyengeséged amit átvesz tőled és ő így mutatja ki, máshogy nem tudja. Az, hogy higat kakil is normális. Vidd el magánban egy tejallergoa tesztre ha az megnyugtat. Nem kell egy ilyen pici babát állandóan orvoshoz rángatni vizsgálatról vizsgálatra, neki nyugalom és stabilitás kell. Abból látszik hogy túl aggodod, amit a hizassal csinálsz. Szólt a gyerekorvos, hogy probléma van? Nem. Akkor??? Nyugodj meg, legyen rajtad, szoptasd, vagy cumit adj, ringatozz, tornaztasd, sétáljatok, mozdulj ki vele. Ne orvoshoz. Sétáljatok a hideg levegőn.
dec. 12. 17:20
 20/31 anonim ***** válasza:
83%

Átéltem. Nagyon hasfájós volt a fiam, mindenkinek mondtam hogy visít szoptatás közben is, mintha fájna ahogy eszik. Felvettem hangot is persze nem a legdurvábbat sikerült, mindenki a vállát vonogatta, de senki nem panaszkodott hasonlókra ezért nem értem. Sokszor én is sírtam vele, 5 hónaposan múlt el neki. Nekünk se hasmenés, se bukás, se hányás nem volt. 5 hósan voltunk a czeizelbe gasztron, mert már nem bírtam, hogy nem javul. Az orvos nekünk se mondott semmit, nem talált semmi kórosat. Laktáz cseppet írt, utána nem sokkal magától elmúlt, nem hiszem hogy a cseppektől.

Utólag azt tudom mondani, hogy el fog múlni és valószínűleg tényleg normális. Mi mindent kipróbáltunk, kétségek közt őrlődtem, nem segített senki, igazán meg se vizsgálta senki, az én bemondásomra, hogy sír legyintett mindenki, mert ők nem látták, nem hallották hogy nem sima sírás volt.

Szerintem nem tudsz semmit, csak várni.

dec. 12. 18:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!