Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Éreztétek már úgy hogy senki...

Éreztétek már úgy hogy senki nem lesz titeket komolyan? Úgy érzem hogy valami nincs rendben a babámmal, de akár hová viszem, mindenhol falba ütközöm!?

Figyelt kérdés
3 hónapos a kislányom. Születése óta úgy érzem, valami nem oké. Rengeteget és borzasztó erőteljesen sírt az első 2-3hétben. Ha ébren volt mindig ordított. Kicsit utána jobb lett a helyzet, de a fájdalmas sírás megmaradt csak ritkábban. Persze a diagnózis hasfájás, kólika. LEHET tejallergia, váltsunk tápszert. Elkezdtük a peptit enni. De elvittem gasztroenterológushoz 4 hetesen aki épp hogy ki nem röhögött hogy mit keresek ott egy ekkora gyerekkel. Borzasztó lelezelő és cinikus volt végig, majd közölte hogy kedves anyuka, a hasfájás élettani folyamat, tessék összeszorítani a fogát és kibírni. Oke. Szorítottam os egész 4 hetes korától a múlt hét szerdáig, amikor aztan olyan sírással próbált jelezni a babám amit még nem hallottam örjöngve sikítva, homorítva, vergődve. Elkezdett menni a hasa. Gyerek orvosnál jártunk, aztmondta tuti nem nagy a baj mert se láz, se hányás, majd elmúlik. Ez 1 hete tart. Azóta a gyerekem arcán a fájdalom. Sikít, morog, veszeng, ordít. Egy kis matrica lett belőle de kézben is feszeng. Néha épp hogy le nem tépi rólam a ruhát. 😭 segítsetek kérlek merre indulhatnék tovább? Esetleg egy igazán jó gasztroenterologus ajánlást elfogadnék, aki tényleg foglalkozik velünk nem csak kinevet 30 ezer forintért. A 3 hónap alatt se egy vérvételt, se egy széklet/vizelet vizsgálatot, se egy ultrahangot nem javasolt, írt ki senki! Én meg tönkre megyek lassan lelkileg hogy nap mint nap azt nézem hogy szenved a gyerekem, és hiába próbálok nem tudok segíteni neki, mert mindenhonnan elhajtqnak mint a magzatvizet. 😭 hozzáteszem a gyarapodása is egyre lassabb. Az egy hós státuszon 700gramm volt a hízás a 2 hóson 500gramm, most mindössze 400 grammot hízott. A hasmenék óta egy hete egy dekát sem. :(

dec. 12. 09:50
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván érdemes utána járni, de ez mondjuk teljesen normális:

"Az egy hós státuszon 700gramm volt a hízás a 2 hóson 500gramm, most mindössze 400 grammot hízott."

Csökkenni KELL a gyarapodasnak, különben számold mar ki, hogy 1 évesen akkorra lenne mint egy 4 éves!

dec. 12. 10:21
 2/31 anonim ***** válasza:
66%

Ertelemszeruen nem hiznak egyforman, gondold mar at logikusan, sok esz nem kell hozza kiszamolni.

Hasmeneses virusok jonnek mennek.

Szerintem magadnak keress pszichiatert, mert itt veled van a baj. Es ezzel betegited meg a gyereked.

dec. 12. 10:30
 3/31 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem az anyai ösztön nem hazudik.

Magán labornál érdeklődj vérvételről,tesztekről. Esetleg magánkórház gyerek-gasztroenterológusánál.

Több 100 betegség van, felelőtlenség kijelenteni,hogy biztosan nincs semmi baja.

Védőnő is ilyen "okos"??

dec. 12. 10:35
 4/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére 3 hónapos, mindjárt magától véget ér ez az időszak.

Amúgy az infacol és a pukitorna mentett meg minket az első 3 hónapban mind2 gyereknél.

dec. 12. 10:37
 5/31 anonim ***** válasza:
100%

A 3 hónap alatt se egy vérvételt, se egy széklet/vizelet vizsgálatot, se egy ultrahangot nem javasolt, írt ki senki!

Mert ez élettani.

Ki fogja nőni.

Ha a védőnő, a gyerekorvos, a magánorvos mind ugyanazt mondja, meg sem fordult a fejedben, hogy kiguglizd, és ha ott is az áll, hogy az első 3 hónapban a legtöbb baba hasfájós, akkor el is hidd a szakembereknek?

12 kiló lenne 1 évesen!

Kérlek szépen, nyugodj meg, olvasgass, tiktokon van fent egy csomó videó a hassimiről, hogyan hatékony, hogy pukkadnak a buborékok, vegyél infacolt, és ne sajnáld, addig told fel a lábát a füle mellé, míg ki nem jön a gáz.

Majd kifejlődik a z emésztőrendszer, és egyik napról a másikra mintha elfújták volna, olyan lesz a hasfájás.

dec. 12. 10:46
 6/31 anonim ***** válasza:
89%

Szintén 3 hónapos a babám. Megvolt nálunk is az egész napos ordítás én is úgy éreztem ez túlmegy az élettani fáj a hasa ez van szinten. Mindenki azzal jött, hogy ez a babák dolga, majd kinövi stb.

Én egy ponton azt mondtam elég irány a doki. Nálunk szerencsére a tápszerváltás (Pepti) megoldotta és láss csodát 3 nap múlva már nem örjöngött a gyerek... miért is kellett volna egy hónapig szenvednie neki is nekem is ha van rá megoldás?

Mérges voltam, hogy nem indultam el hamarabb....

dec. 12. 11:10
 7/31 anonim ***** válasza:
100%

Más sem fog értelmesebbet mondani. Egyszerűen még túl pici ahhoz, hogy "másra foghassák" a sírását. Ha valamilyen érzékenysége van, az később fog tutira kiütközni, addig meg általában csak a találgatás megy, amíg egyszercsak el nem hagyja a baba ezt a viselkedést.

Amit még tehetsz, hogy elviszed dévényeshez/gyógytornászhoz, hogy nem feszes-e esetleg ami miatt kellemetlensége lehet.

Ezeken túl én minden jószándékkal írom, hogy próbálj leereszteni és túlélni. A 3 évesem is tud olyan fájdalmasan visítani, mintha valaki a bütykén taposna állandóan, majd kiderül, hogy szimplán csak nem talál valamit. De egy-egy lázzal, vagy torokfájással járó betegség is ilyen és azokra sincs varázsszer, csak az idő, a türelem és esetleg néhány tüneti kezelés. Szóval edződni kell kicsit lélekben és néha csak elfogadni, hogy ez most ilyen.

dec. 12. 11:12
 8/31 A kérdező kommentje:
Teljesen igaz hogy borzalmasan gyenge lelkű vagyok. Biztosan ez is közrejátszik. Dévényes és az összes létezhető varázscsepp megvolt. Peptit egyik 3 hetes kora óta. Engem az egy hete tartó hasmenés zavar a leginkább, és nem magamtól találtam ki hogy keveset hízott. Vedono es gyerekorvos szerint is a minimumot sikerult csak neki. :/
dec. 12. 12:48
 9/31 A kérdező kommentje:
Eszik*
dec. 12. 12:49
 10/31 anonim ***** válasza:
67%

Azt elhiszed nekik, hogy keveeset hízott. Egyáltalán nem.

De abban kételkedsz, hogy azt mondják semmi baja...

dec. 12. 13:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!