Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Beteg gyerekeknél apuka miben...

Beteg gyerekeknél apuka miben segít be otthon?

Figyelt kérdés

Olyan helyzet érdekelne ahol nincsen közel nagyszülői segítség és az egyik gyerek baba.

Arra gondolok, hogy mennyire kel éjszaka az apuka pl lázat mérni a gyerekekhez? Be adja-e magától a gyógyszert? Alszik-e a beteg gyerek mellett? Esetleg szabadságot ki vesz-e ő is?

dec. 3. 16:29
 1/10 A kérdező kommentje:
A férjem segít bevásárolni meg a ház körül, de a gyerekekröl való gondoskodásnál mossa a kezét... és az volt a legnagyobb baja, hogy a lázas nagylányomtól nem tud aludni...+ nem tudja nézni a sorozatát. (Én 5. Napja szinte alig alszom és 1 éve nem jutok tv közelébe)
dec. 3. 16:32
 2/10 anonim ***** válasza:
29%
Hát, míg nagylányomnak hívod nagylányunk helyett, ne is várd el a férjedtől hogy segítsen a te gyerekeiddel.
dec. 3. 16:46
 3/10 anonim ***** válasza:
67%

Nekem jelenleg még csak egy 16 hónapos van, de terhes vagyok és 2 hónap múlva jön a következő. Nálunk ha beteg volt a pici (1x náthás, 1x meg hányós hasmenés) akkor kelt legtöbbször velem. Mert ha hányt aklor cserélni kellett a baba ruháját meg az ágyneműt is, néha zuhiztatni is kellett. Ő fürdetett én meg az ágyat intéztem. Orrszívásnál is segített. De mióta terhes vagyok azóta Ő fürdeti és fekteti a picit. Én viszem a tápszert csak, meg ha hajat kell mosni azt megmosom neki. Amíg ezeket csinálja, addig én intézem a mosogatógépet.

Amúgy Nálunk a főzésen meg a fürdőtakarításon kívül mindent megcsinál. Imád a gyerekkel lenni és gondoskodni is róla. Este ha kel a pici fogzás vagy bármi miatt ugyanúgy megy hozzá. Vagy én vagy ő intézi vagy mindketten.

Amúgy sajnos tvhez én sem nagyon jutok, max amikor alszik, de este mindig azt nézzük, amit én akarok.

dec. 3. 16:46
 4/10 anonim ***** válasza:
68%
Nekem mindig kel ő is a gyerekekhez, ha betegek. Már az éjszakai szoptatástól is sokszor kivagyok, nemtudom kipihenni magam, így azt is felajánlotta, hogy fejjek le tejet és ad a kicsinek enni, ha szeretném, hogy néha lehessen hosszabb alvási időm. Fogzik és 4x biztosan kel éjszaka állandóan enni.
dec. 3. 16:54
 5/10 anonim ***** válasza:
77%

Amíg nem dolgoztam, addig 99%ban én láttam el a gyerekeket. Férjem bevásárolt, otthon tőbb részt kivett, de a gyerekek maradtak rám. Mondjuk engem nem zavart.

Mostmár dolgozok én is, a gyerekek ovisok.

Most olyen 65-35%ba vesszük ki a részünket kb. Én vagyok a 65😅

dec. 3. 17:00
 6/10 anonim ***** válasza:
46%

Amíg 1/1ben vagyunk otthon nem, addig én csinálom, de pl mikor én is hánytam meg a gyerek is,vagy mikor 3 gyerek hányt egyszerre,akkor itthon maradt.

Sokszor vesz ki szabit,mert a legkisebbel még itthon vagyok, és bármit intézni kell a nagyokkal, vki ugyanúgy kell a kicsihez, mert pl röntgenre nem vihetem magammal.

dec. 3. 17:11
 7/10 anonim ***** válasza:
88%

A 13 hónapos fiúnk most volt nagyon beteg. Két hetig tartott abból egy pokol volt, mert 39-40 fokos láza volt. Csak rajtam aludt nappal éjjel is nagyrészt. A férjem intézte a gyógyszereket, beadta, lázat mért és ha mélyen elaludt a picur akkor ő vette magára, hogy én tudjak enni, fürödni picit pihenni stb.

Annyi mivel dolgozott mellette, így szendvicsen meg ilyeneken éltünk, mert ő még nem tud olyan jól főzni, de tanulja. Nem volt idő így mindig bement boltba, ha kellett valami vagy kész kaját hozott. Házimunka a felsöprésben és mosogatógép kipakolásban kimerült. Azt ő csinálta. Orvoshoz is jött, ha a beosztása engedte.

Mondjuk ő kezdetektől ilyen apa volt. Mindig csinált mindent a gyerek körül.

dec. 3. 17:23
 8/10 anonim ***** válasza:
86%

"1 éve nem jutok tv közelébe"

Szerintem akinek 1 év alatt 1 szabad órája sincsen az vagy nagyon rosszul csinál vmit, vagy hazudik.

dec. 3. 18:49
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Lázmérés, gyógyszerbeadás és sokszor az orrszívás is az enyém, de felváltva kelünk hozzá. Na meg sokszor ő foglalkozik addig a másik gyerekkel, ami hatalmas segítség. Magától nem akciózik, ha valami betegséggel kapcsolatos dolgot kell csinálni, mert általában én jobban átlátom, hiszen nagyobb részt én csinálom. Aludni teli tüdőből ordító gyerek mellett is tud, ha fáradt és tudja, hogy én foglalkozom vele (ez fordítva is igaz).
dec. 4. 00:04
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindent megcsinál, sokszor ő marad vele otthon, ha beteg. Az éjjeli kelés általában az én feladatom, de ha mondjuk gyógyszert kell hozni, felkel ő is. A házimunkában egyedül a porszívózást nem vállalja, azt utálja. Minden más gond nélkül megy neki.

A szülei elváltak, őt az apja nevelte, és az volt az elve, hogy egy igazi férfi lássa el magát segítség nélkül. Így a férjem mindent megtanult, ami a háztartásban felmerül.

dec. 5. 07:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!