Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Bexsero oltást ki mikor...

Bexsero oltást ki mikor adatta be? Kislányunk 9 hetes, háziorvosunk most javasolta, jövő héten esedékes...

Figyelt kérdés

Akkor lesz 10 hetes. Nem korai ez még? Kicsit félek tőle.

Akik megkapták/beadatták, mennyi idős korban? Volt valami mellékhatása? Köszönöm, ha válaszolsz!

nov. 21. 06:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem korai.

Lányomnál még nem volt, halalra is voltunk rémülve, amikor intenzívre került görcsös állapotban és ez volt az első, amire tesztelték a gerincét megcsapolva. Ő csak kettő évesen kapta meg, akkor lehetett beszerezni.

A testvére meg megkapta az első adandó alkalommal 2 hónaposan.

nov. 21. 06:53
 2/11 anonim ***** válasza:
Nálunk az összes gyerekorvos (5 van; vidéki város) máskor adja be az elsőt, értelemszerűen így a többi adag is csúszik, kinek mikor. Az én gyerekeim azt hiszem a 6 hós kötelezővel kapták az elsőt, az utolsót meg 2 évesen. De ismerős gyermeke kapta a 2 hós kötelezőkkel együtt, és nem volt semmi gond. Ha bizonytalan vagy, kérdezz rá az orvosotoknál, magyarázza el, miért így szeretné, mik várhatóak reakcióként, stb.
nov. 21. 06:56
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom már, amikor az orvos javasolta.
nov. 21. 07:52
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem korai. Mi is beadattuk ekkor.

Mellékhatása ugyanaz mint kb az összesnek: láz, nyűgösség. Nekünk mindnél volt, de van akinek egy oltásnál sem.

nov. 21. 08:11
 5/11 anonim ***** válasza:

2 honaposan kapta az elsot a tobbi esedekes oltassal egyutt.

Most hogy pont ettol vagy a tobbitol, nem tudom, de lazas lett meg nyugos volt 1 napig, de ennyi.

Nem volt veszes.

nov. 21. 08:15
 6/11 anonim ***** válasza:
54%
A mi háziorvosunk szerint ha nem indokolja valami korábban, 6 hónaposan kell az elsőt. Összesen hármat kapott.
nov. 21. 08:19
 7/11 anonim ***** válasza:

Az enyém most kapta a 3 hónaposon. Egész pontosan 13 hetes volt. Kapta a kötelezőt, a Rota 2.adagját és még azt is😭 Próbáltam megalkudni a dokival, hogy külön adja, de nem együttműködő sajnos, nálunk nem kívánságműsor.

Azt ajánlotta a doki, hogy oltás után adjak neki lázcsillapítót, meg este. Oltás után adtam, estére belázasodott(38,7), adtam megint. Aztán többet nem. Borogattam a combját, de még mindig kemény, a szúrásnál, de az a múlt havinál is úgy volt, kicsit még most is. Meg többet alszik. Nem tudom, van-e összefüggés, mert alapból meg nagyon keveset, még így se éri el a korosztályának megfelelőt, illetve növekedési ugrás várható, amit állítólag megelőz egy alvósabb időszak. Többet még nem tudok, elég friss, 2 napja kapta.

nov. 21. 09:12
 8/11 anonim ***** válasza:
37%

A mi védőnőnk és gyerekorvosunk nem javasolta a túl korai beadatást. A gyerekorvos eleve max. kettőt szúr egyszerre, ugye eleve van a kötelező sor, amiben már vannak olyan alkalmak, amikor kettőt kap, plusz előre vették a nem kötelezőek közül azokat, amik gyakrabban okoznak megbetegedést, és ő a havi gyakoriságot is tartja, így végül 5 hónaposan tudtuk beilleszteni az oltási sorba, akkor kapta a másik agyhártyagyulladás elleni 2. adagját + a Bexserot. A gyerekorvos még várt volna vele, mert ha jól emlékszem 1 éves kor felett adva már csak 1+1 szúrás kell, de itt már a védőnőre és arra a grafikonra hallgattunk, ami a gyakoriságot mutatja, az pedig 1 éves korig meredeken ível, utána már enyhébben emelkedik és 3 éves kor fölött egyre ritkábban fordul elő. Egy kicist össze is vitáztunk a gyerekorvossal, megsértődött, hogy miért a védőnőre hallgatunk, de mondtam neki, hogy oké, hogy kicsi az esély rá, hogy elkapja, de ha mégis, akkor nagyon sokszor halál a vége, és MOST, vagyis 1 éves kor alatt van nagyobb esélye rá, szóval mi vállaljuk a kockázatát a láznak, egyebeknek + hogy még 1 plusz szuri kell majd emiatt később.

Egyébként egy kicsit túl lett hájpolva a rossz híre, Dr. Novák Hunornak van erről egy videója, hogy erre egy picit a gyártó is rájátszik (hogy "hatásosabbnak" tűnjön a készítmény, a laikus úgy érzi, hogy ha ennyire "durva" mellékhatásai vannak, akkor biztos jó "erős"), hogy pl. automatikusan ajánlja, hogy kapjon a gyerek lázcsillapítót stb., pedig annyival nem okoz többször tüneteket oltás után. Mi mértük, végül nem lett láza, csak egy kis hőemelkedés, úgyhogy nem adtunk kúpot, picit nyűgösebb volt, aluszékonyabb, de másnap már semmi gond nem volt. Viszont a combjában lett neki is egy kis kemény gömb, de nem tűnt úgy, hogy fájdalmas lenne neki, amikor óvatosan megnyomkodtam, ez több hét alatt szívódott fel.

nov. 21. 16:11
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

"hogy pl. automatikusan ajánlja, hogy kapjon a gyerek lázcsillapítót stb., pedig annyival nem okoz többször tüneteket oltás után"

Ha nem Novak H. féle jótét lelkek oldalán tájékozódnál, hanem tanulmányokat olvasnál, akkor tudnád, hogy nem a gyártó ajánlja, hanem kutatások eredménye, hogy kifejezetten paracetamol profilaxis, tehát NEM utólagos, hanem előre adagolt konkrét hatóanyag adása esetén azt tapasztalták, hogy kisebb eséllyel jönnek elő a mellékhatások.

nov. 21. 19:06
 10/11 anonim ***** válasza:
Akkor a gyerekorvos sem "jótét lélek", mert ő sem ajánlotta, hogy előre adjunk bármilyen lázcsillapítót ha nincs láza.
nov. 21. 21:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!