Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Bexsero oltást ki mikor...

Bexsero oltást ki mikor adatta be? Kislányunk 9 hetes, háziorvosunk most javasolta, jövő héten esedékes...

Figyelt kérdés

Akkor lesz 10 hetes. Nem korai ez még? Kicsit félek tőle.

Akik megkapták/beadatták, mennyi idős korban? Volt valami mellékhatása? Köszönöm, ha válaszolsz!

ma 06:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem, nem korai.

Lányomnál még nem volt, halalra is voltunk rémülve, amikor intenzívre került görcsös állapotban és ez volt az első, amire tesztelték a gerincét megcsapolva. Ő csak kettő évesen kapta meg, akkor lehetett beszerezni.

A testvére meg megkapta az első adandó alkalommal 2 hónaposan.

ma 06:53
 2/7 anonim ***** válasza:
Nálunk az összes gyerekorvos (5 van; vidéki város) máskor adja be az elsőt, értelemszerűen így a többi adag is csúszik, kinek mikor. Az én gyerekeim azt hiszem a 6 hós kötelezővel kapták az elsőt, az utolsót meg 2 évesen. De ismerős gyermeke kapta a 2 hós kötelezőkkel együtt, és nem volt semmi gond. Ha bizonytalan vagy, kérdezz rá az orvosotoknál, magyarázza el, miért így szeretné, mik várhatóak reakcióként, stb.
ma 06:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom már, amikor az orvos javasolta.
ma 07:52
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem korai. Mi is beadattuk ekkor.

Mellékhatása ugyanaz mint kb az összesnek: láz, nyűgösség. Nekünk mindnél volt, de van akinek egy oltásnál sem.

ma 08:11
 5/7 anonim ***** válasza:

2 honaposan kapta az elsot a tobbi esedekes oltassal egyutt.

Most hogy pont ettol vagy a tobbitol, nem tudom, de lazas lett meg nyugos volt 1 napig, de ennyi.

Nem volt veszes.

ma 08:15
 6/7 anonim ***** válasza:
67%
A mi háziorvosunk szerint ha nem indokolja valami korábban, 6 hónaposan kell az elsőt. Összesen hármat kapott.
ma 08:19
 7/7 anonim ***** válasza:

Az enyém most kapta a 3 hónaposon. Egész pontosan 13 hetes volt. Kapta a kötelezőt, a Rota 2.adagját és még azt is😭 Próbáltam megalkudni a dokival, hogy külön adja, de nem együttműködő sajnos, nálunk nem kívánságműsor.

Azt ajánlotta a doki, hogy oltás után adjak neki lázcsillapítót, meg este. Oltás után adtam, estére belázasodott(38,7), adtam megint. Aztán többet nem. Borogattam a combját, de még mindig kemény, a szúrásnál, de az a múlt havinál is úgy volt, kicsit még most is. Meg többet alszik. Nem tudom, van-e összefüggés, mert alapból meg nagyon keveset, még így se éri el a korosztályának megfelelőt, illetve növekedési ugrás várható, amit állítólag megelőz egy alvósabb időszak. Többet még nem tudok, elég friss, 2 napja kapta.

ma 09:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!