Tejeskávé folt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Majdnem 9 hónapos kislányom csuklóján egy erőteljesebb árnyalatú barna folt jelent meg, a combján pedig két darab, több centis, nagyon halvány, szabálytalan szélű folt.

Persze azonnal beparáztam, megyünk bőrgyógyászhoz, de addig is érdekelne, hogy tapasztaltatok nagyobb méretű barna elszíneződést a bőrön, ami végül nem tejeskávé folt volt?

okt. 19. 12:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én 1 hónaposan vettem észre a lányom bokáján, akkor kb. 2-cm-es volt, mostanra vagy 5cm-es, mert hogy nőtt vele sajnos. Nyáron sötétebb, ugyanúgy bebarnul.

Én azt olvastam, és az orvosunk is azt mondta, hogy akkor érdemes futni vele egy kört, ha elkezd több megjelenni. Akkor sem valószínű, hogy "baj" van, 2-3 is még normális, és az úgynevezett "baj", ha mégis az lenne, és még több jelenik meg, akkor az valami szindróma, de jellemzően az sem igényel kezelést és csak esztétikai probléma. De akkor nem árt tudni róla.

okt. 19. 18:03
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat!

Jézus, májbetegség eszembe sem jutott. Mik voltak a tünetek nálatok, 10-es?

Besárgult, amikor született és vagy 7 héten át sárga is maradt, nem tudom, hogy ez számít-e.

okt. 19. 18:07
 13/18 anonim ***** válasza:

12!

Felesleges belemenni,hogy mik voltak a tünetek..

Az a lényeg, hogy a megjelenő foltokat jelezd a gyerekdokinak. Maximum lesz egy vérvétel. Vagy csak azt mondja, figyeld,hogy jön-e ki több.

okt. 19. 18:24
 14/18 A kérdező kommentje:
Persze nyilván, csak kíváncsi volzam hogy milyen tüneteket észleltetek.
okt. 19. 18:28
 15/18 anonim ***** válasza:
Képed nincs?
okt. 19. 18:57
 16/18 anonim ***** válasza:

14!

Klinikai tünetei voltak. Olyanok,amik vizsgálatok alkalmával derültek ki. Nagyobb máj, extra rossz vérkép, csontpriblémák,veseproblémák, szemprobléma.

Nem ilyen otthoni kézzelfogható tünetek,mint pl egy náthánál. Egyedül ugye a sárgaság látszott. Meg a májfoltok.

okt. 19. 21:00
 17/18 anonim ***** válasza:
Vitiligo
nov. 5. 07:27
 18/18 anonim ***** válasza:

17!

Az fehér.

nov. 5. 07:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!