Majdnem 9 hónapos kislányom csuklóján egy erőteljesebb árnyalatú barna folt jelent meg, a combján pedig két darab, több centis, nagyon halvány, szabálytalan szélű folt.
Persze azonnal beparáztam, megyünk bőrgyógyászhoz, de addig is érdekelne, hogy tapasztaltatok nagyobb méretű barna elszíneződést a bőrön, ami végül nem tejeskávé folt volt?
Teljesen normális. Rajtam is van, a fiamon is ennyi idősen már kijött, két helyen van neki, a combján és az oldalán.
okt. 19. 12:55
2/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Az ijesztett meg, hogy nagyok, 3-4-5 centisek, a Google meg persze a legrosszabb forgatókönyvet vázolja állandóan.
okt. 19. 13:19
3/18 anonim válasza:
Attól még persze lássa bőrgyógyász, csak hogy teljesen megnyugodj. 🙂
okt. 19. 13:20
4/18 A kérdező kommentje:
Persze, mindenképp megyünk! 🙂
okt. 19. 13:33
5/18 anonim válasza:
Kislányom bokajan is volt,én is mentem vele bőrgyógyászhoz,csak hogy megnyugodjak. Tejeskávé folt.
okt. 19. 13:39
6/18 anonim válasza:
*vagyis van, a mai napig ott van neki #5
okt. 19. 13:39
7/18 anonim válasza:
A lányomnak is van, ugyanott, ahol nekem is.
okt. 19. 14:25
8/18 anonim válasza:
Mindhárom fiunknak van a hátán tejeskávé barna folt. 8-12 hó között jelent meg jól láthatóan. Mindhármuknak többször nézettük bőrgyógyásszal, de teljesen ártalmatlanok. Ami a furi volt, hogy mindhármuknak azonos tájékon van. A doki közölte, hogy biztos örökölték. Senki nem tudott róla, hogy kinek lehetett ilyen a családban. Aztán szegény nagymamám beteg lett és nekem kellett fürdetni. Az első fürdetésnél kiderült, hogy bizony az ő hatán is ott van a tenyérnyi tejeskávé folt.
A fiúk hátán lévő a középsőnél már alig látszik (12 éves), a nagynál (14 éves) viszont inkább még sötétedett egy kicsit, a legkissebbnél (10 éves) maradt a színe, amilyen volt.
Továbbra is odafigyelünk, járunk kontrollra, de a doki szerint nincs okunk az aggodalomra.
okt. 19. 15:17
9/18 anonim válasza:
Kisfiamnak is van a kezén. Igaz csak kB 2 centis. Szerintem folyamatosan jelent meg, lett egyre erősebb, 9 hónaposan kérdeztem meg a gyerekorvost, hogy ez mi, baj-e. Azt mondta genetika, valószínűleg valahol vagy nekem vagy a férjemnek is van ilyen foltja, semmi jelentősége.
okt. 19. 17:07
10/18 anonim válasza:
Máj probléma IS lehet. A lányom májbeteg volt,mondta az orvosa,nézzem a bőrét, kialakul-e rajta májfolt,ami a máj működési zavarát jelzi. Említsd meg a dokinak. Talán egy vérvétel nem ártana.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!