Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Először lazas a babám. Aggódok...

Először lazas a babám. Aggódok. Ez normális?

Figyelt kérdés

Egész nap sír, vagy alszik, vagy sirva ebred. Egész nap rajtam fekszik, egyáltalán nem akar maszni. Nagyon bagyadt. Alvasa is nagyon feluletes, szenved :( csillapitoval 38,8...

Ez még normális? Mikor kell ügyeletre menni?

okt. 7. 16:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
71%
Ha lazcsillapitoval csak 38,8ra megy le, próbáld meg pluszba hideg vizes borogatással lejjebb húzni. Ha nem megy lejjebb, én felhívnám az ügyeletet, hogy ez normális, vagy mi legyen. +Gyerekorvos holnap alap
okt. 7. 16:26
 2/18 anonim ***** válasza:
34%
Mióta tart ez az állapot? Nekünk a gyerekorvos azt mondta, ha több napon át tartósan magas láza van (38,5 felett) akkor ügyelet. 4 óránként adhatsz neki lázcsillapítót. Próbáltad már hűteni a testét? Én úgy szoktam, hogy meleg vízzel bevizezem a textil pelenkát, majd kicsavarom és kirázom, attól hűvösebb lesz, de nem hideg. Azzal takargatom be, csak egy pelus van rajta. Amikor a textilpelus átforrósodott a teste hőjétől, akkor megint kirázom, és így tovább. Sírni fog szegény, de ezzel hamar el lehet érni a kívánt eredményt plusz a gyógyszerrel. A hűtő fürdőt mondja minden orvos, de ott nagyon vigyázni kell a fokozatossággal, nem szabad gyorsan hűteni a vizet mert lázgörcsöt kaphat.
okt. 7. 16:31
 3/18 anonim ***** válasza:
74%

Probald meg masik lazcsillapitoval. Nalunk pl a nurofen az, ami alig vagy nem is hasznal, nem tudom miert. De flamborin bevalt es nagyon gyorsan is hat.

Nem tudom mikor adtal utoljara neki gyogyszert, de ahhoz kepest 4 ora mulva mehet egy masik.

okt. 7. 16:38
 4/18 anonim ***** válasza:
51%
Mennyi idős?
okt. 7. 16:46
 5/18 anonim ***** válasza:
0%
Nurofent és panadolt lehet 2 órás váltásban adni.
okt. 7. 16:52
 6/18 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! 9 hos.
okt. 7. 17:12
 7/18 anonim ***** válasza:
63%

Váltakozva adj neki különböző hatóanyagú csillapítót!

Priznic és borogatás elavult, többet árt mint használ, már egyáltalán nem ajánlják max a nyugdíjas gyermekorvosok.

okt. 7. 17:24
 8/18 anonim ***** válasza:
79%

5!

2 órás váltás? 4 óra a legkevesebb, ami elteltével másik gyógyszert kaphat a gyerek. Legalábbis mifelénk. Ugyanazt/ hasonlót meg 8 óránként.

Szerintem 2 óránként gyógyszert adni az nagyon sűrű.

okt. 7. 18:03
 9/18 anonim ***** válasza:
Germicid kúp jó. Meg a Mexalen.
okt. 7. 18:03
 10/18 anonim ***** válasza:
4%
#8, makacs láz esetén 2 (kettő) órát mondott a gyerekorvosunk. Egyetlen alkalommal kellett alkalmazni, de akkor segített
okt. 7. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!