Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Ennyi lett volna a betegseg?

Ennyi lett volna a betegseg?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tegnap a este a kisfiam elkezdett a semmibol hanyni. Nagyon durva volt, en ilyet meg nem lattam, bevittuk az ugyeletre. 16 honapos es nagyon megijedtunk.

Annyit mondtak hogy ez lehet virus, de etelmergezes is, viszont legalabb tenyleg rendesen megvizsgaltak.

Vegul aztan hazamentunk, sikerult egy kis vizet bent tartania es ejszaka elaludt, nem hanyt mar este 11 ota. A kedve is jo.

Letezik hogy csak ennyi lett volna? En orulok neki, ha igen, csak olyan gyorsan jott-ment. Egyebkent kajakbol pont ugyanazokat ettuk, es semmi ujat nem kapott, en nem vagyok rosszul. De persze nem zarom ki az erelmergezest se, nyilvan az o szervezete mas.

szept. 12. 08:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet ennyi egy vírus, szerintem valószínűbb mint az ételmérgezés. Én eddig minden alkalommal elkaptam és a férjem is, de akár napokkal később jött ki. Lehetett enyhébb vagy súlyosabb is mint a gyereknek.
szept. 12. 08:52
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
Nekem volt egy párszor ilyen, hogy fél vagy 1 napot hányt csak másnap meg semmi baja nem volt már.
szept. 12. 09:29
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A hányós vírusok pont ilyenek szokták nálunk lenni.Majd ma elkezd a hasa menni,és az eltart 2-3 napig.Legalábbis nálunk ez szokott a menetrend lenni.Étvagyuk általában a hányas megszűntével jó szokott lenni,nálunk a doki nem szokott komolyabb diétát sem javasolni,pár napig a zsírosabb,puffasztó ételeket kell kerülni,meg a tejterméket mérsékelni,de erre is azt szokta mondani,hogy egy reggeli kakaó simán belefér,ha mondjuk az esik jól.Általában az egészen túl vagyunk 4 nap alatt,az első hányástól,az utolsó hasmenésig.Probiotikumot szoktak kapni.
szept. 12. 09:29
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb vírus ilyen, a hányás általában pár óra hossza és utána jön a hasmenés. Sajnos az ételmergezés sem kizárt. Mi egyszer éttermi kajától szalmonellásak lettünk. Illetve csak a 2 gyerek. Én és a férjem nem,pedig ugyanazt ettük. Orvos úgy magyarázta, hogy minél több vírust eszik meg annál betegebb lesz, hisz a szervezetben már nem szaporodik a szalmonella. És nyilván a 2 gyereknek kevesebb vírus is elég volt, a mi felnőtt szervezetünk bírt vele.
szept. 12. 12:44
 5/10 anonim ***** válasza:
Simán lehet. Nálunk is volt ilyen, 1 éjszakát hányt aztán annyi. Máskor ne vizet adj, ha hány vagy a hasa megy. Inkább teát, gyümölcslét jól lehűtve. A víz csak mégjobban kimossa az ásványi sókat, azt pótolni kell.
szept. 12. 15:35
 6/10 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat!

Igazabol en cukros teat adtam neki, azt olvastam a neten, de az orvos mar jeghideg vizet mondott, hogy csak azt kapjon elso korben, aztan pedig sot is tegyek bele.

A teat kihanyta, a viz bent maradt.

De szerintem ilyenkor hanyaskor mindenki mast mond, hogy mi lenne a jo.

Azota is jol van szerencsere ☺️

szept. 12. 15:46
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a legjobban a kóla vált be, nyilván a szénsavat kikeverve vagy ilyenkor mehet sportita vagy ors ital. Sportital finomabb 😄
szept. 12. 15:48
 8/10 anonim ***** válasza:

Akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba... akarom mondani ors-t, mint az mindjárt ki fog derülni. Hányás-hasmenésben a gyógyulás szempontjából ugyanis az ORS, vagyis az orális rehidráló folyadék a legjobb. Patikában lehet kapni, készen is, vagy por formájában. Abból a szempontból a legjobb, hogy az összetétele úgy van meghatározva, hogy a lehető leggyorsabban felszívódjon, plusz pótolja az elvesztett sókat, ionokat is. Miután az íze általában pocsék, jól behűtve érdemes próbálni adni. A márkák között is van különbség, érdemes utánnézni hogy melyik követi tényleg az ilyen italokra vonatkozó ajánlást összetételben, de a legfontosabb hogy nem egyforma ízűek, szóval lehet hogy valamelyiket megissza a gyerek, a másikat meg nem.

A gyors felszívódást az ún. izotóniás összetétel segíti, vagyis hogy az ionok meghatározott arányban vannak az italban. De persze van gyerek, aki nem issza meg. Tehát ha megpróbáltad, és nem, és hűtve sem, szívószállal sem, cumisüvegből sem, és kanalanként sem hajlandó meginni, akkor érdemes az alternatívákkal próbálkozni: hideg teában oldani fel az italport, más márkát megpróbálni, izotóniás sportitalt megpróbálni. Minél közelebb maradunk az izotóniás összetételhez, annál jobb, tehát a nem teljesen jó összetételű vagy narancslével felütött ors még mindig jobb, mint a csapvíz vagy a tea.

Lehet próbálni vizezett narancslevet és sós levest adni, váltva, akkor valószínűleg összességében az összes ion benne lesz, ami kell.

Van egy házi ors recept, 1 l vízhez 8 tk. cukor, 1 tk. só, 1 csésze narancslé, ennek nyilván nem annyira tökéletes az összetétele, de az én gyerekem ezt legalább megitta, ha dupla adag narancslével készítettem.

Hányásnál elvileg az is segít, ha először 10 percenként egy evőkanállal kap és utána fokozatosan növeljük. A sok kicsi adag kevésbé vált ki újabb hányást.

szept. 12. 17:37
 9/10 A kérdező kommentje:

ORS itallal probalkoztam, azzal amit keszen kapni, de nem itta meg. A hazi receptet elmentem, koszi, hatha kesobb jol jon ☺️

Egyebkent pont, hogy nem szabad itatni hanyas utan 10 perccel, ezt rontottam el en is, mert utana 2x olyan erosen hanyt. En is ezt a 10 perces szabalyt tudtam.

Az orvos azt mondta, hogy hanyas utan 1 oraval kiskanallal itassam.

szept. 12. 17:53
 10/10 anonim ***** válasza:
Zárójelben jegyzem meg, hogy a szalmonella baktérium🫣
szept. 12. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!