C alakba van mindig miert?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 3 honapos a babam, ha lerakom az agyban egyenesen kis ido mulva egy picit c alaku lesz a gerince. A bal csipoje mindig kintebb van, ez miert van? Volt ilyen valakinek ugyan igy? Szerdan megyunk gyogytornara ott termeszetesen jelzem. Miert lehet?

aug. 17. 19:49
 1/9 anonim ***** válasza:
11%

Mert felhúzza a bal lábát.

Nem igazán érthető a c alak.

aug. 17. 19:52
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
Az egyik barátnőm második gyerekének volt ugyanígy. Sajnos még a méhben rossz pozíciót vett fel. A gyógytornász segített nekik rajta, de nagyon kemény menet volt, sokat sírt a kislány.
aug. 17. 19:53
 3/9 A kérdező kommentje:

Fej

Balcsipo

Lab

Valahogy igy kell elkepzelni. Szoval hanyat fekve mindig kintebb van neki a bal csipoje.

aug. 17. 19:57
 4/9 anonim ***** válasza:
86%

Az.én kislányom is C alakot vett fel, nála is azért volt, mert elfeküdte magát az anyaméhben (én már 1-2 naposan láttaö rajta, hogy aszzimetrikusan van). Mi is jártunk vele mozgásterapeutához, kádas úsztatásra. De a kislányom egy percig nem szenvedett a terápia alatt! Abszolút az ő igényeihez volt igazitva, tündéri és hozzáértő terapeutával. Mégis gyönyörűen kidolgozta magából a féloldali feszességet. Szóval nem biztos, hogy KELL szenvednie a babának ahhoz, hogy javuljon a helyzet. Sőt, ahogy a sportoknál, más tanulásnál stb. mindennél akkor hatékony a folyamat, ha motiváltan, jókedvűen végzed, a terapeutánk (meg sokan mások is) a babáknál is azt vallják, hogy akkor hatékony(abb) a terápia, ha a baba jól érzi magát közben.

Nem mondom, hogy nincs kivétel, nem vagyok szakember, de szerintem érdemes alaposan körbejárni a szakembereket, módszereket, mielőtt belemész abba, hogy "kínozzák" a gyerekedet. Miközben lenne bababarát megoldás is...

aug. 17. 20:06
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A második fiam feküdt így c alakban, meg a karjain támaszkodva eldőlt mindig jobbra. Őt dévényeshez vittük. Az egyik oldala feszesebb volt, de szerencsére megoldódott a torna hatására.
aug. 17. 21:07
 6/9 A kérdező kommentje:
Nekunk is ez van hogy nyujtozkodik es atfordul az oldalara, de akkor is kb c alakban.
aug. 17. 21:11
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez sajnos nem túl jó, keress valakit, aki megnézi és ért hozzá. Konduktor, gyógytornász, dévényes, aki neked szimpatikus
aug. 18. 00:44
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Voltál a 6 hetes csípőszűrésem ortopédián? Nem csak ultrahang hanem rendes fizikai vizsgálat is. Ha nem akkor gyorsan érdemes lenne megnézetni, mert minél előbb elkezdik a korrigálást annál jobb.

Amúgy ha senki nem talál semmit akkor lehet refluxra is gyanakodni, ha eddig nem csinálta.

aug. 18. 10:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Igazabol ahogy emlekszem ez mindig igy volt neki de ebben nem vagyok biztos. Refluxa van, nem komoly de azert egy minimalis igen. Ultrahangon voltunk eddig csak, sajnos ortipediara csak jovohonapra kaptunk idopontot.
aug. 18. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!