Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Felfázással várhatunk hétfőig...

Felfázással várhatunk hétfőig vagy irány az ügyelet? Mik a praktikák? Majdnem 4 éves a kislány.

Figyelt kérdés

Egyelőre a "csíp a pisi" szakaszban vagyunk, de én nem voltam még felfázva, nincs tapasztalatom.

Jó, ha napi 1x kamillás vizben ülőfürdőzik és 1-2x kamillateát iszik majd hétfőn doki, de ha lázas ügyelet?

5 napja hagyta abba más miatt az antibiotikumot, 9 napig szedte. Megelőzhető, hogy kapjon? Persze, ha orvos ír beadom.

2024. júl. 5. 20:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
58%

Walurinal szirup (finom, gyereknek való) rengeteg folyadek. En felnőttkent D-mannozt szoktam szedni, aloe verat, ezek nem tudom gyereknek mennyire valók, nekem bevalik.

Egyszer nekem is volt olyan durva felfazasom, mint 8-asnak, de azt eszre fogod venni, akkor persze azonnal orvos. Amugy egy kisebb felfázas hazilag is kikúrálható.

2024. júl. 5. 21:18
 12/23 anonim ***** válasza:
30%
Várnék vele, egyáltalán nem olyan a lefolyása, mint egy felnőttnél és már volt a lányomnak sokszor húgyúti fertőzése, pl. most is. Tünetek: láz, hányinger és nem is csípett a pisi (de van akinél csíp). Két napot nyugodtan várhatsz vele, ha nem fáj neki nagyon, ha húgyúti antibiotikumot kap majd.
2024. júl. 5. 21:19
 13/23 anonim ***** válasza:
80%

Én holnap elvinném a gyermekorvosi ügyeletre. Sürgősségire elsőre nem, doki úgyis továbbküld, ha úgy látja jónak, nálunk pl van tesztcsík az orvosi rendelőben, remélhetőleg a legtöbb ügyeletben is. Azon azért látszik milyen súlyosságú a helyzet.

Húgyúti fertőzésnél amúgy nem feltétlen van láz, viszont vigyázni kell vele, mert szövődménye lehet pl egy vesemedence gyulladás is, az pedig tényleg magas lázzal és nem túl enyhe fájdalommal jár.

2024. júl. 5. 21:29
 14/23 anonim ***** válasza:
34%
Nem vinném ügyeletre
2024. júl. 5. 21:38
 15/23 anonim ***** válasza:
0%
Kamilla és cickafark főzetbe ültesd bele. Gyógynövényekkel óvatosan, mindig olvasd szabad e a gyerkőcnek meginni, pl. a csalán is nagyon jó ilyenkor de nem tudom szabad e. Rengeteg teával kínáld. Nekem pár óra leforgása alatt brutálisba ment át anno egy kis csíp a pisiből lett fájdalmas hólyaghurut, sírás kerülgetett felnőttként is, esélytelen ilyenkor megúszni az antibiotikumot. Remélem nála nem lesz így. Mióta szedem a Canephront kop-kop nekem sem volt.
2024. júl. 5. 21:44
 16/23 anonim ***** válasza:
90%

Az a baj, hogy az ülőfürdő és a kamilla gyakorlatilag semmit nem segít.

A felfázás azt jelenti, hogy baktérium került a húgyhólyagba és az a baj, hogy nagyon gyorsan szaporodik. Nagyon tud fájni, pár nap alatt rengeteget romlik. Nekem egyszer már a derekam fájt iszonyúan, addig halogattam, hogy a cataflam nem használt. Feljutott a baktérium a vesémig.

Valószínű a bélből jutott oda a lányodnak. Lehet hátulról előre törölt.

Felfázásra mindig antibiotikum kell. A tőzegáfonya megelőzésre jó, hogy ne újuljon ki. Azt nem tudom gyerek szedheti e. De ha már csíp akkor segíteni nem fog.

A sok ivást kell erőltetni, hogy ürüljön a baktérium. Mondjuk ha csip neki akkor nem fog inni. Van mikor már pisilni sem bírunk. Érezzük, hogy kell, fáj , ég, de pisi nem nagyon jön.

Szóval ez alapján mérlegelj.

Holnap mindenképp elvinném orvoshoz mert ki tudja milyen fájdalmai lesznek hétfőig. Ha meg kap erre gyógyszert az meg hétfőig rengeteget használ.

2024. júl. 5. 21:49
 17/23 anonim ***** válasza:
87%
Én inkább gombára gyanakodnék. Antibiotikum után nem ritka.
2024. júl. 5. 22:24
 18/23 anonim ***** válasza:
79%
Valószínű antibiotikum kell majd, én legalább felhívnám az ügyeletet, nálunk ilyenkor feldobják felhőbe. Szerintek jobb minél hamarabb elkezdeni a kúrát.
2024. júl. 6. 01:14
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Én bevinném ügyeletre , meg vinnék magammal egyszerre levett vizeletet is, hogy meg tudják nézni, meg ne ott kelljen neki a mindenféle wc-re leülnie. Biztos nem várnék hétfőig. A fertőzés feljebb szálhat ,lehet neki vesemedencegyulladása is akár pikk-pakk aztán azt már tényleg nehezebb kikezelni.
2024. júl. 6. 07:25
 20/23 anonim ***** válasza:
81%

2 gyerekem van, elég sokmindent ki kezelek nekik itthon vagy várok pár napot de pont ez az amivel gondolkodás nélkül vinném.

Ha nincs időben kezelve nagyobb baja is lehet tőle de lelked rajta

2024. júl. 6. 08:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!