Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Más is ennyire sokszor keresi...

Más is ennyire sokszor keresi fel a gyerekorvost?

Figyelt kérdés

Most nem a megfázós, hányós-hasmenős betegségekre gondolok.

Már a nagyobbik gyereknél is mindig làttam valami elvàltozást, amire nagyrészt legyintett a gyerekorvos és azt mondta ne vizsgáljam nagyítóval a gyereket. Most már két gyerekem van és vagy az egyikkel vagy a másikkal mindig van valami. 2 hónapos a kicsi, de azóta volt gond a köldökével, szemével, bőrével, fülével... A nagy meg majdnem 1 hónap alatt nem gyógyult ki egy vírusból.

Most sebes és piros a kicsi fülkagylója felül. Nem annyira vészes, de tegnap óta pirosabb lett, pedig elkezdtem ugyanúgy kezelni, ahogy anno az orvosunk egy másik hasonló sebre mondta hogyan kell. Most felhívnàm... De már nem vesz komolyan... 2 hónapja kb heti 2x beszèlünk (ő mondja, hogy x nap múlva szoljak, hogyan alakult pl a köldöke).

Más is ennyire sokat hívja az orvost? Annyira kellemetlen... De nyugodt sem vagyok.

2024. máj. 10. 08:36
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

15 hónapos fiamat 2 hónaposan látta először a gyerekorvosunk, oltáson. Azóta is csak ott találkozunk, illetve egyszer volt beteg, akkor 1 alkalommal vittem rendelésre.

Bagatell dolgokkal nem keressük. A védőnőt sem. Nem okoz gondot neten rákeresni dolgokra. Pl. felismertem a tejkiütést vagy a koszmót, nem rohantam orvoshoz.

2024. máj. 10. 10:05
 12/31 A kérdező kommentje:
Az első gyerkőccel tényleg mindennel rohantam az orvoshoz, de most azért első körben 90%-ban a védőnőt kérdezem. A picinél a köldökével, bőrével, fülével is a védőnőt hívtam, de sajnos nem lett jobb, többször ő iranyított a dokihoz. A fülén lévő mezei kis kiszáradásra én először legyintettem, majd a védőnő javaslatára tettem rá fürdetőt. Sokaknak ez tényleg beválik, de nekünk elfertőzödött és a dokinak antibiotikumos krémet kellett írnia. A köldökét le kellett lápiszolni. Igyekszem már jobban szűrni ezeket.
2024. máj. 10. 10:06
 13/31 anonim ***** válasza:
2x voltam kuki pirossággal, de már éreztem hogy nem tetszik neki, hogy ilyen semmiséggel megyek, csak kenjem betadine nal. Most legutóbb köhögéssel voltunk, de nem talált semmit, szerinte a cumi miatt félrenyel.
2024. máj. 10. 10:26
 14/31 anonim ***** válasza:
39%

9 eves, utoljara a 6 hetes ujszulottkori vizsgalatnal latott orvost.

(Nyugat Europa)

2024. máj. 10. 10:35
 15/31 anonim ***** válasza:
42%
14: ezt is nehéz elhinni...
2024. máj. 10. 10:47
 16/31 anonim ***** válasza:
70%

14, az már a másik véglet.

Se egy ortopédia, se egy általános vérkép, se hallás-, se látásvizsgálat, egy oltás se ("nyugaton" is oltat, aki normális)... Ez erősen az elhanyagolás kategória.

2024. máj. 10. 11:12
 17/31 A kérdező kommentje:
14-es: Akkor a 9 év alatt nem volt elhúzódó köhögése, fülgyulladása? Nem kapott oltást?
2024. máj. 10. 11:26
 18/31 anonim ***** válasza:
17%
Nem a 14-es vagykk, de a legtöbb nyugati orszàgban nincs kötelező oltàs. Ahol van, ott is lètezik olyan rendszer, hogy àpoló (,,nővèr") adja be.
2024. máj. 10. 11:43
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, te is beismered, hogy túltoltad, mert mindennel rohantál az első gyereknél, ami nyilván nem normális dolog. Most akkor miért csodálkozol, hogy meglátja a neved és már rosszul van?

Én két gyerekkel nem voltam ennyiszer dokinál, mint eggyel.

2024. máj. 10. 11:49
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

2 gyerekem van. Az elsőszülött elég beteges. Nem rohanok mindennel, de évente van fülgyulladása, volt fütyi gond, felfázás, hányós-hasmenéses, gennyes seb, ótvar, és egy csomó elhúzódó felsőlégúti, lázzal járó nem múló betegsége, amikkel megyünk. Sosem mondott még olyat, amiből az jönne le, hogy feleslegesen mennénk, mindig alaposan megvizsgálja, és ellátja/gyógyszert, kenőcsöt ír/ javaslatot ad. Kórházban is jártunk jópárszor a fülével, és köldöksérve van, amit időnként ellenőriz.

A második gyerekemet az oltásokon kívül viszont talán 1x vittem 4 év alatt, meg 1x ügyeletre.

2024. máj. 10. 11:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!