3 hós kislányom sokszor öltögeti a nyelvét, ami talán kicsit hosszabb is az átlagosnál. Az gyerekorvos szerint ez utalhat Down-kórra. Ti mit gondoltok erről? Jellemző ez a nyelvöltögetés (vagy inkább ajaknyalogatás) más babára is?
Nagyon köszönöm a gyors válaszod!
Nagyon megvagyunk ijedve! Azóta egész nap csak nézegetem, méregetem...
Szia!
Ezt szerintem minden gyerek csinálja ennyi idős korban.Semmi baja a fiamnak,és ő is csinálta.
Lehet, hogy most fedezi fel a nyelvét, azért öltögeti, vagy fogzik. Nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, remélem nálatok is csak ez a helyzet.
A down kórnak egyéb látható testi tünetei is vannak, az arcberendezésen is azonnal látszik. Akkor szinte állandóan kint van a nyelve, nem öltögeti, inkább "kilóg" a szájából. (Az egyik nagybátyám down kóros volt, nagyon szeretetre méltó egyéniség)
Szia! Ultrahangon szerintem észre vették volna a nyakiredő vastagságból!!!A Down szindromás babáknál vastagabb a redő. És az AFP-d is jó volt, ááá biztos, hogy egészséges a babád.
Az én babám is nyújtogatta a nyelvét elég sokáig, mint minden más baba.
Köszönöm mindenkinek. Azt mondják, a teljes down szinte kizárt, de van egy mozaik forma, amikor csak a sejtek egy része beteg.
Első babám, nincs viszonyítási alapom, ezért nagyon megnyugtató, hogy ezek szerint a babák egy része csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!