3 hós kislányom sokszor öltögeti a nyelvét, ami talán kicsit hosszabb is az átlagosnál. Az gyerekorvos szerint ez utalhat Down-kórra. Ti mit gondoltok erről? Jellemző ez a nyelvöltögetés (vagy inkább ajaknyalogatás) más babára is?
Eszembe jutott, hogy valamelyik oltáson (3 vagy 4 hónaposan) tőlem is megkérdezte a doki néni, hogy mindig kinn van a nyelve a babának. Én meg mondtam, hogy mostanában igen. De erre ő nem mondott semmi egyebet.
Ma már 6 hónapos a kisfiam és még most is öltögeti a nyelvét, de már nem csak a hegyét dugja ki, hanem nagyra nyitott szájjal, az egész nyelvét szinte.
Hm... kezdek aggódni. Vagy csak fogzik.
Hála az égnek, teljesen egészséges, a kromoszómavizsgálat tisztázta a kérdést. Azzal nem foglalkoztunk utána, hogy miért öltögeti a nyelvét, ha egészséges, hadd tegye alapon :-).
Azóta egyébként, természetesen elhagyta. (Mások szerint is :-)) gyönyörű 20,5 hónapos kislány.
Kívánom, hogy Nektek is minden rendben legyen!
Nálunk könnycsatorna elzáródás volt, emiatt volt kisebb a szeme. A füle is kicsi (ezt Apától örökölte), és igen, viszonylag sokat öltögette a nyelvét. Egyébként azt be kell látnom, hogy a mai napig tud "ijesztő" arcot vágni, úgyhogy jó, hogy papírunk van róla, hogy egészséges.
Az Istenhegyi Génklinikán elvégzik vérből ezt a vizsgálatot, 3 hét az eredmény, akkor 10.000 Ft volt, de nem vették le a vért (azt mondták, ilyen pici babánál nincs rutinjuk). Szóval, valahogy meg kell oldani a vérvételt abba a csőbe, amit ők adnak.
Szerintem, ha kételyed van, meg kell csináltatni!!!!
Bízom benne, hogy minden rendben lesz!
A vizsgálati eredmény után megnyugodtunk, és nem is voltunk hajlandóak foglalkozni vele. De szerintem fél éves korára elhagyta. A kromoszóma-meghatározás előtt mi is annyit nézegettünk, hogy a végére már egyértelműen láttuk a Down kór jeleit az arcán... Az ember bele tud ebbe őrülni!!!!
Ha kétség van benned, nincs mire várni, csak az idő megy. Már rég túl lennétek rajta. De persze nem akarok beleszólni, de pontosan tudom, mit érzel!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!