Kullancs encephalitis oltás után kullancs csípés??
Figyelt kérdés
Sziasztok. Vidéken lakunk, idén rengeteg a kullancs, már most,így az oltás mellett döntöttünk. Megkapta az 1. Encepur oltást a gyerek, az orvos figyelmeztetett hogy legalabb 1 hétig ne menjen bele kullancs, de inkább 1 hónapig, a 2.oltásig. 1 nappal oltás után már összeszedte az udvarról. Most mi lesz? Hétfőn írok a dokinak, de sehol semmi infó a neten, kivéve pár külföldi rémtörténet,tanulmány, hogy súlyosabb lefolyású lesz,ha pont fertőzött kullancs csípte,2 gyerek meg is halt. Utána nem olvastam tovább, nem mertem. :( volt-e valaki így? Tapasztalatot, véleményt várok.márc. 24. 06:09
1/13 anonim válasza:
A kullancs nem csíp. Ha elèg hamar kiszeded belőle a kullancsot úgy, hogy nem okozol neki fàjdalmat, akkor nem köp, úgyhogy nem fertőz.
2/13 anonim válasza:
Valószínű semmi. Van egy mondás: a gyakori betegségek gyakoriak, a ritkák, pedig ritkák. Minimális esélye van, hogy pont egy fertőzött kullancs csípte még és meg is fertőzte. Tavaly ilyenkor én is végigoarátam 1 hónapot, a kislányom hosszú sötét hajában bújt meg egy kullancs februárban!csak akkor vettük észre, mikor már fájtatta, 3-4 napot simán benne volt. Szerencsére nem lett baja, bár én is nagyon féltem. Nem tudsz mást tenni, mint vársz és mostatntól fújod a gyereket, hogy elkerüljék a kullancsok, én is fújom már őket ha kint vannak.
3/13 A kérdező kommentje:
Allitolag már a nyála is fertőz, amivel ugye bekeni a bőrt, szúrás előtt. Most figyelem. Csak hát ilyenkor nem lesz egyszerű diagnosztizálni,ugyanis ha megnézik a vért, nem fogják tudni,h a betegségtől poz.vagy az oltástól. Ha nem lesz lázas egy hónapig, akkor nincs baj, azzal indul. F@sza 1 hónapom lesz...
márc. 24. 07:27
4/13 anonim válasza:
Kérdező benned még sose volt kullancs? Ugye hogy volt. Lett valami bajod? Ugye hogy nem.
Nagyon nagy valószínűséggel semmi baja nem lesz attól a kullancstól. Jobb ha nem aggadósz rajta, ha aggódsz attól nem lesz jobb semmi.
5/13 anonim válasza:
Azért mondta amit leírtál. Nem lehet megállapítani hogy a kullancstól lett-e baja vagy sem ha esetleg baja lesz. Én akkor is bekenem ha az udvarra megy ki itthon. Be van oltva de lyme kóros attól még lehet. Én voltam már
6/13 A kérdező kommentje:
Lyme kezelheto antibiotikummal..a virusos agyvelogyull.sokkal sulyosabb. Probalok nem stresszelni, 0,5%ot ir elordulasi aranyra.
márc. 24. 08:25
7/13 anonim válasza:
Nyilván ritka de én se tudtam nem stresszelni miután 1 hónap alatt 3 volt benne. Ezért is oltattuk be. Ettől függetlenül még most se (3 oltáson túl, védetten) engedem ki úgy ha nincs befújva, bekenve. Én se megyek ki nélküle. Kezelhető a lyme de rohadt kellemetlen
8/13 anonim válasza:
Milyen hamar tudtad kiszedni? Nem fertőz a nyála, ez hülyeség, ha 12-24 órán belül kiszeded nem tud fertőzni. Nagyon kevés kullancs terjeszti az encephalitis-t, ha ilyen kullancs megy bele (esélye nulla) akkor a betegség amúgy is olyan súlyos, hogy azon nem sokat tud rontani a nemrég beadott oltás.
9/13 anonim válasza:
0,5%, hogy egy fertőzött kullancs átadja az encephalitis-t? Akkor minden huszadik kullancs csípésbe belehalna valaki, vagy jó esetben lebénulna. Ez hülyeség, neten nem kell mindent komolyan venni.
10/13 A kérdező kommentje:
Nem. Alltiolag a m.o.-i kullancsok 0,5 %ban van benne az encephalitis. Remeljuk. 3 -4 orat volt benne max, a pici,1,5 mm es,nem kifejlett kullancs.
márc. 24. 15:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!