Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » BCG oltás helye nem látszik....

BCG oltás helye nem látszik. Ez baj?

Figyelt kérdés

4 éves kisfiamnak nincs hege, és csecsemő korában sem fakadt ki az oltás helye. Tudom, “most már késő”, de őszinte leszek, a saját babakönyvem olvastam (‘96-ból), ahol a BCG mellé oda írták, hogy látszik a heg. Én sosem foglalkoztam vele eddig, hogy látszik e neki a heg, vagy sem, de ezt elolvasva, felbuzdultam és utána olvastam ennek a negatív heg dolognak. Megijedtem. Ő nem kapott újraoltást, gyermekorvos sem foglalkozott akkor ezzel, szóba sem került.

Arra emlékszem, hogy a kórházba kapott valami szurit a bal karba, de mivel komplikált koraszülés volt, nem számoltam, hányszor és mikor szúrták meg.

Mi a teendő ilyenkor? Jelezzem a jelenlegi gyermekorvosnak, hogy nincs hege, illetve nem emlékszem duzzanatra, kifakadásra? Félek, hogy most védtelen. Ezen kívül minden kötelező és fizetős oltáson jelen voltam.

márc. 5. 19:46
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Még a tűszúrás nyomát sem láttam és utána sem volt semmi.
márc. 8. 22:15
 22/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Akkor védett a gyerek, ugye?
márc. 12. 19:45
 23/24 anonim ***** válasza:
Igen,a legújabb szabályok szerint védettnek minősül. Ezért nem oltanak újra.
márc. 12. 19:55
 24/24 anonim ***** válasza:

Én még anno kettőt is kaptam, mert az elsőnek nem volt meg a helye, de a második sem látszik. 😄

A nagylányomnál ugyanez van, sosem látszott neki,7 éves, azt mondták nem kell már újraoltani emiatt. A másik 2 gyerkőcömnek megvan a heg.

aug. 16. 11:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!