BCG oltás helye nem látszik. Ez baj?
4 éves kisfiamnak nincs hege, és csecsemő korában sem fakadt ki az oltás helye. Tudom, “most már késő”, de őszinte leszek, a saját babakönyvem olvastam (‘96-ból), ahol a BCG mellé oda írták, hogy látszik a heg. Én sosem foglalkoztam vele eddig, hogy látszik e neki a heg, vagy sem, de ezt elolvasva, felbuzdultam és utána olvastam ennek a negatív heg dolognak. Megijedtem. Ő nem kapott újraoltást, gyermekorvos sem foglalkozott akkor ezzel, szóba sem került.
Arra emlékszem, hogy a kórházba kapott valami szurit a bal karba, de mivel komplikált koraszülés volt, nem számoltam, hányszor és mikor szúrták meg.
Mi a teendő ilyenkor? Jelezzem a jelenlegi gyermekorvosnak, hogy nincs hege, illetve nem emlékszem duzzanatra, kifakadásra? Félek, hogy most védtelen. Ezen kívül minden kötelező és fizetős oltáson jelen voltam.
Én még anno kettőt is kaptam, mert az elsőnek nem volt meg a helye, de a második sem látszik. 😄
A nagylányomnál ugyanez van, sosem látszott neki,7 éves, azt mondták nem kell már újraoltani emiatt. A másik 2 gyerkőcömnek megvan a heg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!