Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » BCG oltás helye nem látszik....

BCG oltás helye nem látszik. Ez baj?

Figyelt kérdés

4 éves kisfiamnak nincs hege, és csecsemő korában sem fakadt ki az oltás helye. Tudom, “most már késő”, de őszinte leszek, a saját babakönyvem olvastam (‘96-ból), ahol a BCG mellé oda írták, hogy látszik a heg. Én sosem foglalkoztam vele eddig, hogy látszik e neki a heg, vagy sem, de ezt elolvasva, felbuzdultam és utána olvastam ennek a negatív heg dolognak. Megijedtem. Ő nem kapott újraoltást, gyermekorvos sem foglalkozott akkor ezzel, szóba sem került.

Arra emlékszem, hogy a kórházba kapott valami szurit a bal karba, de mivel komplikált koraszülés volt, nem számoltam, hányszor és mikor szúrták meg.

Mi a teendő ilyenkor? Jelezzem a jelenlegi gyermekorvosnak, hogy nincs hege, illetve nem emlékszem duzzanatra, kifakadásra? Félek, hogy most védtelen. Ezen kívül minden kötelező és fizetős oltáson jelen voltam.

márc. 5. 19:46
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, régebben azt gondolták, a heg összefügg a védettséggel, ma meg már nem gondolják ezt. De a kiskönyvben benne maradt a kérdés. Az én fiamnak se volt semmi nyoma, se pirosság, se heg. Beikszelte a védőnő hogy nincs, és mondta, hogy ez nem baj.
márc. 5. 21:57
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

5éves lesz a fiam, neki sem fakadt ki, nem látszik. A gyerekorvos egyből újat akart adatni. De hál isten a kórház gyerekosztályán kértem másodvéleményt, ott mondták, hogy dehogy is kell... Ez úgy 20-30 éve volt szokás, hogy ilyen esetben újraoltanak. Azóta az oltás is változott...

A 2 éves lányom meg ellenpélda, neki 3* is kifakadt, iszonyú csúnya a helye ahogy összeforrt.

márc. 6. 11:20
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
A 3,5 éves lányomnak nem látszik, újszülött korában sem látszott. Hogy őszinte legyek, azt sem tudtam hogy kell látszania. Amikor a most 6 hónapos fiamnak pár hetes korában egy borsó méretű gennyes valami lett a helyén, pánikolva hívtam a védőnőt. Akkor világosodtam meg hogy ez normális 😀 Neki már heg is van. Szóval ilyen is lehet, meg olyan is. Mindkettő teljesen normális.
márc. 6. 12:49
 14/24 anonim ***** válasza:
56%
Már 32 éve se oltották a hegnegatívokat. Bár akkor még párszor kellett menni " malackára" emiatt. Az én fiamon se látszik a helye, és ő is koraszülött volt.
márc. 6. 20:56
 15/24 anonim ***** válasza:

13!

"Hogy őszinte legyek, azt sem tudtam hogy kell látszania"

Akkor a saját hegedről sem tudtad, hogy az BCG oltási heg? Csak érdekelne. Mert ha rajtad látszik,akkor a gyereken is látszódnia kell,mert ugyanaz az oltás.

márc. 6. 21:00
 16/24 anonim ***** válasza:
13 vagyok. Nem sem látszik semmi, nem is gondolkodtam a dolgon.
márc. 7. 15:38
 17/24 anonim ***** válasza:
16! Értem. 🙂
márc. 7. 16:20
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
A lányom 4 éves és nemlátszik neki egy kicsit se.
márc. 8. 17:22
 19/24 anonim ***** válasza:
Akinek nem látszik semmi,azoknál oltáskor sem volt reakció? Nálunk semmi nem volt. Még egy apró pötty se a lányunknál.
márc. 8. 18:37
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
#19, semmi oltási reakciót nem tapasztaltam és nincs heg.
márc. 8. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!