BCG oltás helye nem látszik. Ez baj?
4 éves kisfiamnak nincs hege, és csecsemő korában sem fakadt ki az oltás helye. Tudom, “most már késő”, de őszinte leszek, a saját babakönyvem olvastam (‘96-ból), ahol a BCG mellé oda írták, hogy látszik a heg. Én sosem foglalkoztam vele eddig, hogy látszik e neki a heg, vagy sem, de ezt elolvasva, felbuzdultam és utána olvastam ennek a negatív heg dolognak. Megijedtem. Ő nem kapott újraoltást, gyermekorvos sem foglalkozott akkor ezzel, szóba sem került.
Arra emlékszem, hogy a kórházba kapott valami szurit a bal karba, de mivel komplikált koraszülés volt, nem számoltam, hányszor és mikor szúrták meg.
Mi a teendő ilyenkor? Jelezzem a jelenlegi gyermekorvosnak, hogy nincs hege, illetve nem emlékszem duzzanatra, kifakadásra? Félek, hogy most védtelen. Ezen kívül minden kötelező és fizetős oltáson jelen voltam.
Én 28 vagyok. Nem látszik a helye.
Amúgy ha nem kapott volna sem baj, már elavult oltás ez nagyon.
A lányomnak be se fogant az oltás. Nem volt semmilyen bőrreakciója. Természetesen hege sincs.
Ennek ellenére minden kórházi papírjára ráírják, hogy BCG hege van. Meg se nézik,hogy nincs..
Amúgy a legújabb szabály szerint a nem befogant oltást is befogantnak tekintik és nem oltanak újra. Vagyis sosem lesz BCG hege. Most 8 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!