Jeleznem kellene ezt a bölcsiben?
Kisfiammal ma voltunk vérvételen. Délután hívott a doki, hogy vashiányos, és lehet, hogy gilisztás. Ezt az eredmény alapján feltételezi. Kapott gyógyszert, de azt mondta, mehet bölcsibe, mivel ott szedte össze. Meg nyilván a gyógyszer hatására ha tényleg az, akkor neki nem lesz. Na de ha újra összeszedi?
Meg nem tudom, ilyenkor ha kihajtja belőle a gyógyszer, akkor az látszik a pelenkában is? Szóval akkor mindenképpen szólni kellene, hogy ne lepődjenek meg, nem?
Hozzáteszem, a székletében sosem láttunk erre utaló jelet, és nem is viszket neki, nem vakarja.
Annyi, hogy nyugtalanul alszik, de ez persze ezer más okból is lehetséges.
Gyerekközösségekben ugyanolyan “szépen” terjed, mint a tetű..
Több, mint valószínű, hogy látszani fog a pelenkában is, igen. Mindenképpen szólj, arról is, hogy már kezelitek.
Nem szokott viszketni az ánusza főleg esténként? Arra figyelj oda, hogy rövidre legyenek vágva a körmei, mert ha megvakarja, aztán később esetleg a szájához ér, vagy egyebek akkor visszafertőzheti magát.
Viszont érdemes lenne székletmintát leadnotok (amivel annyi baj van, hogyha korai szakaszban van a férgesség, akkor még nem 100% hogy kimutatható) illetve szoktak mintát venni a popó bőréről (nem fájdalmas) hogy lássák van-e pete.
Ja és fontos, hogy magas hőfokon mosd ki az ágyneműjét, fertőtlenítsd a játékait.
Kicsit kesze-kusza lett, bocsi.
Na meg azt is mondta, hogy mivel ez feltételezés, nyugodtan menjen. A gyógyszert is inkább kapja, ártani nem fog akkor se, ha nem az.
Nekem ez kicsit fura.
Nem vakarja, nem viszket neki látszólag. Pelenkás még, szóval vakarni nem is tudja amúgy.
Kérdezte a doki, hogy van-e nagyobb tesó, unokatesó, aki ovis? Mondom nincs, de a kicsi bölcsis. Jaaaa, akkor valószínűleg onnan van.
Mondom az tök jó.... csak ha a többiek nem tudnak róla, akkor vissza is fertőzhetik egymást is.
Bizonyíték nélkül SEMMIT se mondanék a bölcsiben.
Ez a "lehet,hogy gilisztás" ez SEMMI!!
Én ezt nem értem. A gyerekek gyakran vashiányosak. Utalt még bármi gilisztára?
Én elvinném másik orvoshoz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!