Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Vinnétek bölcsibe a gyereket,...

Vinnétek bölcsibe a gyereket, ha ő egészséges és ti vagytok betegek?

Figyelt kérdés

A lányom hazahozott valami vírusos-köhögős nyavalyát, 10 napig itthon volt, ő meggyógyult. Én elkaptam tőle, de ugye nem igazán volt időm magammal foglalkozni, így szépen átcsapott egy enyhe tüdőgyulladásba. Kaptam rá gyógyszereket és sok pihenést javasolt a doki.

Namármost egyedül nevelem a lányom. Ha itthon van, esélyem sincs mellette feküdni pihenni, ha nem viszem be, akkor attól tartok, hogy még rosszabbra fordul az állapotom, de így hogy bevittem az egyik anyuka megszólt, hogy ilyen esetben otthon kellene tartani, nehogy lefertőzze a többieket. (a lánykám már egészséges, de az anyuka álláspontját is megértem, csak nem tudom megoldani, hogy otthon is legyen meg gyógyuljak is.)

Ti mit tennétek ilyen esetben?

2022. dec. 19. 17:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%

Bevinném.

Kicsi gyerek mellett nem lehet pihenni, a gyógyuláshoz pedig az kell.

Kedves anyuka meg pusztuljon bele a betegségekbe ha akar, másnak nem muszáj.

2022. dec. 19. 17:19
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Bevinném a gyereket. Neked is kell a pihenés, még most karácsony előtt próbáld meg kikúrálni magad.
2022. dec. 19. 17:21
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Sokan úgy viszik a gyereket, hogy nem is az anyuka a beteg, hanem maga a gyerek. Ő kar túl esett rajta, kicsi az esély arra, hogy megfertőzi a többieket, persze azért maszkot viselj, higeniara rendesen figyelj és nem lesz baj.
2022. dec. 19. 17:25
 4/13 babyboom567 ***** válasza:
100%
Vigyed,és nyugodtan pihend ki magad!
2022. dec. 19. 18:37
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Én nem mentegetőznék. Megmondanám, hogy egészséges gyerek járhat óvodába. Pont.
2022. dec. 19. 18:44
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Bevinném. A fertőzésen már tulestetek mindketten, 10 nap után ez már nem tud fertőzni. Nálad felulfertozodott a betegség, de ez már nem fertőz meg mást.
2022. dec. 19. 19:07
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Persze, vinném.

Nem az a bölcsődébe/óvodába/iskolába vivés kritériuma, hogy a szülő egészséges legyen, hanem hogy a gyerek legyen az.

2022. dec. 19. 19:36
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Így, hogy ő már túl van rajta, vinném, mert nem fertőz. Ugyanúgy antitestek védik egy ideig, mint bármelyik más vírusnál. Persze amíg beviszem vagy megyek érte maszkot vennék.
2022. dec. 19. 19:42
 9/13 anonim ***** válasza:
Vittem ilyen esetben, mondta az egyik bölcsis néni h milyen szép hangom van, (egy hete neki is pont olyan szép rekedt hangja volt), mondom ja, elkaptam én is a gyerektől ezt a nyavalyát. Amúgy én dolgoztam így is, csak otthonról, de ehhez már semmi közük.
2022. dec. 19. 20:05
 10/13 anonim ***** válasza:
Kisgyermeknevelő vagyok, és anya, persze, hogy vinném.
2022. dec. 19. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!