Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Ki lehet a háziorvosa? Utána...

Ki lehet a háziorvosa? Utána lehet járni?

Figyelt kérdés

Csak hogy érthető legyek, leírom a rörténetet.

900fős kis faluban lakunk. Itt a gyerekorvos heti 2x1 órát rendel. Már ez nem volt szimpatikus. Aztán amikor megszületett a fiunk, 1 hetes sem volt, a gyerekorvos megrángatta. Ott elcsattant az agyam, kivettem a kezéből, azonnal orvost váltottunk.

Felkerestem az én volt gyerekorvosom a városban, fogadott minket.

Hozzá hordtam a fiam 5 évig. Viszont az elmúlt 1 évben igen sok olyat tett már ő is, amivel nem értettünk egyet.

(74 éves már, és több hozzá járó ismerős is ugyan ezt tapasztalta).

Oktoberben volt a fiamnak egy betegsége, 1 hétig 40fokos láza volt. 1db vérvételre küldte, semmit nem adott neki. Csillapítsuk, ennyi. Itt besokalltam, visszahoztam ide a falunkba. Azota itt uj orvos van, aki szimpatikus is. 2x voltunk már nála, átvette a fiam

Allítólag. Engem táppénzre is írt, így tuti nem sumákolt, ugy gondolom.

Pénteken csörgött a telefonom, a volt dokink. Hogy most nézi a fiam laborpapirját, ír fel neki gyógyszert. Ismétlem, októberi labor.

Szóval hogy tudta nézni, gyógyszert irni, ha elvileg atvittem masik dokihoz?

Utána tudok nézni, most akkor kinél is van a gyerekem?

2024. jan. 14. 08:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Simán mondhatod azt is, hogy új gyerekorvos van a faluban, így kényelmesebb, áthoztad, köszönöd az eddigi munkáját és kész.

Mit mondtál neki a telefonban? Köszönöd, hogy írt fel a gyereknek októberi lelet alapján gyógyszert? :)

2024. jan. 14. 09:47
 12/13 anonim ***** válasza:
73%

Értem én,hogy jogilag nem kell szólnia,de nagyon úgy tűnik,hogy nincs képbe a doki,nyilván ez az ő hülyesége is. Vagy az új nem vette át. Meg nyilván nem kell szólni,de becsületből azért jeleztem volna,ez így korrekt. Igen,ezt,hiába gyerekkorod óta ismer,hogy átjelentkeztetek máshova,szeretnél szólni. Nekem ez szülőktől olyan furcsa mindig,mintha félnétek vagy nem tudom,a gyereked érdekét képviseled,miért kell elbújni? Bármikor lehetnek konfliktusok is,amiben helyt kell állnod a gyerekedért.

Mi váltani fogunk,nyugdíjba megy a miénk hamarosan és helyette az egyik kórházi doki lép praxisba itt úgy néz ki,akivel kismillió évig együtt dolgoztam bent. Ha ez megtörténik,akkor neki fogom közölni,hogy váltunk,na pedig vele együtt is dolgoztam,ennél kellemetlenebbet hova már. De semmiképp nem maradunk nála akkor,mivel ismerem szakmailag,emberileg és hogy milyen baromságai vannak,hogyan beszél a gyerekkel,stb.,így nincs az az isten,hogy hozzá vigyem a gyerekeim. Ahogy más se tenné a bentiek közül,aki ismeri.

A másik tényleg,ha nem mondtál neki semmit és majd írogat fel gyógyszereket,mit mondasz ezekre?Vagy majd mondja,hogy vidd el kontrollra,ilyesmi? Csak bólogatsz? :D

2024. jan. 14. 10:41
 13/13 anonim ***** válasza:
71%

Valószínűleg nem jelentette ki a régi gyermekorvos a praxisból, így most 2 helyen van praxisban. Aminek nincs hátránya a gyerekre nézve, csak a régi orvos nem kap utána finanszírozást. Minden hónapban kapnak egy listát, hogy ki hova jelentkezett át, gyanítom ők nem szokták ezt átnézni.. :)

Szólnod kellett volna, hogy sajnos úgy alakultak a dolgok, hogy nem tudtok már hozzá járni, bejelentkeztetek a helyi orvoshoz, köszönöd az eddigi munkáját. Nem sértődnek meg rajta. Azon inkább, ha elhallgatod, dolgozik a gyerekkel (labort elemez, gyógyszert ír) feleslegesen, mert kiváltani úgyse fogod.

Tisztázd a helyzetet.

Leleteket, ambuláns lapot "bárki" meg tudja nézni, nem kell hozzá praxisban lennie a betegnek.

2024. jan. 15. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!