Ki lehet a háziorvosa? Utána lehet járni?
Csak hogy érthető legyek, leírom a rörténetet.
900fős kis faluban lakunk. Itt a gyerekorvos heti 2x1 órát rendel. Már ez nem volt szimpatikus. Aztán amikor megszületett a fiunk, 1 hetes sem volt, a gyerekorvos megrángatta. Ott elcsattant az agyam, kivettem a kezéből, azonnal orvost váltottunk.
Felkerestem az én volt gyerekorvosom a városban, fogadott minket.
Hozzá hordtam a fiam 5 évig. Viszont az elmúlt 1 évben igen sok olyat tett már ő is, amivel nem értettünk egyet.
(74 éves már, és több hozzá járó ismerős is ugyan ezt tapasztalta).
Oktoberben volt a fiamnak egy betegsége, 1 hétig 40fokos láza volt. 1db vérvételre küldte, semmit nem adott neki. Csillapítsuk, ennyi. Itt besokalltam, visszahoztam ide a falunkba. Azota itt uj orvos van, aki szimpatikus is. 2x voltunk már nála, átvette a fiam
Allítólag. Engem táppénzre is írt, így tuti nem sumákolt, ugy gondolom.
Pénteken csörgött a telefonom, a volt dokink. Hogy most nézi a fiam laborpapirját, ír fel neki gyógyszert. Ismétlem, októberi labor.
Szóval hogy tudta nézni, gyógyszert irni, ha elvileg atvittem masik dokihoz?
Utána tudok nézni, most akkor kinél is van a gyerekem?
Nem szóltam neki.
Mondtam volna, hogy nem vagyok megelégedve vele, itthagyom?
Ugy, hogy születésem óra ismer, tesómi még hozzá járnak.
"De nem szóltál neki, hogy elviszed máshoz?"
Nem kell szólnia.
Nem kell szólnia, de akkor ne csodálkozzon, hogy gyógyszert ír fel abban a tudatban, hogy még az ő betege.
Nem kell semmit mondani. Egyszerűen csak közlöd, hogy átmentetek máshoz. Esetleg köszönöd az eddigieket. Ennyi.
"De nem szóltál neki, hogy elviszed máshoz?"
Nem kell jogilag szólni. Az átjelentkezés kikéréssel működik. Elég megjelenni az új orvosnál és ha átvesz, akkor kikéri a régitől a papírokat.
Ehhez viszont az újnak kell szólni, hahó bár körzet szerint ide tartoznánk, de már átjelentkeztünk, vegyen vissza.
Egyébként bárki írhat bárkinek bármit. Ezért van az, hogy szólhatok a 200 km-re praktizáló rokonomnak js, hogy figyi, írj már fel... (Nem szoktam, de megteheti).
"Nem kell szólnia, de akkor ne csodálkozzon, hogy gyógyszert ír fel abban a tudatban, hogy még az ő betege."
Nos, látja, hogy nem a betege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!