A háziorvoshoz kell járni terhességkor?
vannak bizonyos vizsgalatok ahova csak o adhat beutalot pl labor vizsgalat ekg, ezek kotelezo vizsgalatok.
de hallottam mar olyanrol is hogy adott a nogyogyasz szoval helyfuggo. viszont mindenkepp fel kell majd keresned a keresokeptelensegrol szolo papir miatt ha szeretnel csedet es gyedet.
Mindenhol más rendszer van, nálunk pl. EKG-t és egyéb beutalókat tud adni a nőgyógyászom (magán). A várandósgondozási könyvedben pedig van beutaló egyéb dolgokra, amiket a háziorvos lepecsétel, de nem kell egyesével, így az örökérvényű. De olvastam itt olyan laborról, ahol nem fogadják el azt a beutalót, ami a kiskönyvben van...nálunk igen (BLESZ).
Én járok, mert szeretem a dokit, és sokszor kért nekem időpontot, ha kellett pl. hematológiára, vagy laborba.
Pecsét vagy beírás nem kell tőle, az orvosodtól igazolás kell az egyszeri anyaságihoz, hogy gondozott téged. (De azt is olvastam itt, hogy van, ahol a védőnő ad ilyet.)
30hkm
2: "viszont mindenkepp fel kell majd keresned a keresokeptelensegrol szolo papir miatt ha szeretnel csedet es gyedet."
a csednek és gyednek nem feltétele, hogy legyen az illető táppénzen, én pl. nem megyek/mentem táppénzre, szóval így félreérthető a mondatod.
Nem kell. Se a csed-hez, se a gyed-hez, se a táppénzhez, se a beutalókhoz nem kell feltétlenül a háziorvoshoz elmenni.
Egyszer se voltam nála, azt se tudta, hogy terhes vagyok, mégis minden vizsgálatra eljutottam, táppénzen voltam az utolsó hónapban és a csed-et is gond nélkül megigényeltem.
MINDENHEZ a körzeti nőgyógyásztól kaptam a papírokat. Neki egyébként is csak ez volt a szerepe, a nőgyógyászati vizsgálatokat a magánorvosom végezte, a kötelező ultrahangokat a klinikán végezték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!