Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Volt olyan, hogy az orvos...

Volt olyan, hogy az orvos vizsgálat nélkül rábökte, hogy semmi baja a gyerekednek? Mit csináltál?

Figyelt kérdés
Egyszer volt, hogy nagyon aggódtam a fiam miatt, de az orvos azt mondta, hogy minden rendben. Aztán kiderült, hogy nagyon nem volt minden rendben. Most a lányom beteg, és nem tetszik, ahogy és amióta beteg, de az orvos telefonból rábökte, hogy minden rendben, biztos csak vírus. Valahogy nem tudok benne bízni, de a sürgősségire sem akarom feleslegesen becipelni, mert a statisztika szerint valószínűbb, hogy tényleg nincs komoly baja. Csak én aggódom túl. Utálom, hogy nem tudok bízni abban, amit az orvos mondd. Hogy bízzak benne, ha rá sem nézett? Anyukám egyik barátnőjének a 2 évese tüdőgyulladásban halt meg, mert addig nyugtatgatták a szülőket vizsgálat nélkül, amíg végül elszürkülve vitték be, de addigra már késő volt segíteni. Valószínűleg ez is része annak, hogy bizalmatlan vagyok. Annyira szeretem őket, ha bármi bajuk lesz, nem érdekel, hogy az orvos hibázott, az én gyerekemnek lesz baja. Valaki érzett hasonlóan? Mit lehet csinálni egy ilyen helyzetben? Szedjem össze magam és nyugodjak le, vagy vegyem komolyan és vizsgáltassam ki magánorvosnál? Lehet, hogy az egész családnak kéne egy magánorvosi biztosítás. Vagy ez abszolút túlreagálás?
2024. jan. 2. 16:47
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
83%

30!

Az anyja gondolom nem értelmi fogyatékos. Látja,hogy a gyereke 10 napja beteg.

AKÁRMIT mond a háziorvos telefonon, ha látom,hogy 3 nap után nem javul a gyerek, viszem a kórházba!

Akinek nincs komolyabb szellemi problémája,az ezt fel fogja fogni szerintem.

Válaszoltam már a kérdés elején. Én írtam a tüdőgyulladásod esetet a kislányomnál.

Szerinted mi lett volna,ha hallgatok a háziorvosra,és nem viszem kórházba? Lehet 3-4 nap múlva itt hal meg!!!

Utólag meg hivatkoztam volna a háziorvosra?

Én vagyok az anyja,én láttam,milyen állapotban volt. A háziorvos látta 5 percig,én meg folyamatosan!

Szerinted ki tudja jobban megítélni a gyerek állapotát?

Mivel a lányom betegen született, számtalan város kórházában számtalan orvossal beszéltem a 7 év alatt.

Tudod,mire jöttem rá? Hogy MINDENT AZ ANYÁNAK KELL TUDNI!

Mindent. Nekem kellett észrevenni,amikor a helyi kórházban rosszul adták a gyógyszert. Nem úgy,mint Pesten. Nekem kellett észrevenni,hogy az egyik gyógyszer üti a másikat.

Pedig tanár vagyok,NEM orvos!!

Mégis azzá kellett válnom. És a legtöbb orvos EL IS VÁRTA, hogy az legyek.

Ennyit a háziorvosi rendszerről. Egy köptető felírására talán képesek.

2024. jan. 3. 22:46
 32/34 babyboom567 ***** válasza:
100%

30as válaszoló!

Senkit! felnőttet sem hagyunk ,hogy 10 napig kif...ossa a lelkét!Egy másfél évessel meg kb a második véres kakinál mindent eldobva irány a kórház!És igen,rengetegszer felül kell írni a háziorvost.Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok egy orvoshoz rohangálós,természetgyógyásznak tanulok,a megelőzés híve vagyok, rengeteg mindent tudok itthon a családban a füvekkel ,olajokkal kezelni, de van egy határ!És a 40 fokos lázú,hányó,véreset fo..só másféléves, az már túl megy minden határon.

2024. jan. 4. 07:41
 33/34 anonim ***** válasza:
100%
Már az első kérdés kiírásakor is négy napja volt lázas a gyerek, óránként-kétóránként ment a hasa, és 2-3 óránként hányt. Még a láz és a hasmenés mellett esetleg vár az ember, de a ki az a felelőtlen szülő, aki a 4 napja 2-3 óránként hányó gyerekét nem viszi kórházba?
2024. jan. 4. 07:46
 34/34 anonim ***** válasza:
100%
13-as vagyok, ápoló. De, van amikor felül kell bírálni, mert hanyag. Lázas, hasi panaszos beteget fizikálisan vizsgálni KELL (itt nem a 2x volt híg széklete beteget értem, azt még otthon elkezelgeti az ember, de ha nem javul, nagy fájdalmai vannak, esetleg véres széklete az már egy más szint), hogy kizárják a különböző hasi katasztrófákat. Sokat elég pontosan kilehet tapintással, különböző manőverekkel (ezt otthon laikus nem tudja, még én sem, mert nem vagyok orvos). Ráadásul egy másfél éves kisgyerekről beszélünk, aki márcsak a kora miatt is veszélyeztetett, ők elég gyorsan tudnak összeomlani. Amelyik orvos több napig tartó véres hasmenéses gyereket nem vizsgál meg, az hanyag. Ezen nincs mit szépíteni. Minimum bekellett volna hívnia, megtapogatni a hasát, megnézni az általános állapotát (bőre, szeme, légzése, reflexei stb milyenek) és azután dönteni, hogy otthon anyuka ápolja, vagy kórházi ápolás kell.
2024. jan. 4. 08:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!