Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hogy zajlik egy vese-izotópos...

Hogy zajlik egy vese-izotópos vizsgálat gyermekeknél?

Figyelt kérdés

3 éves kislányomnak lesz 1,5 hónap múlva, de érdekelne egy ennyi idős gyermeknél mire számítsunk? Tapasztalatokra lennék kívancsi. VUR gyanú és bal vesemedence tágulat miatt végzik.

Köszönöm!!

2023. szept. 6. 18:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

13 hónaposan volt a lányomnak, az eljárás nyilván ugyanaz, talán annyi, hogy egy 3 évestől nagyobb együttműködést várnak el.

Beadták vénásan az izotópot, majd kiküldtek a váróba, nem emlékszem, hogy mennyit kellett várnunk, utána behívtak, felfektették a gépre, én kaptam védőköppenyt. Mozdulatlanul kellett feküdnie. Mivel sikerült elaltatnunk, ez pipa volt. A gép forgott, elkészült a felvétel és kész.

2023. szept. 6. 19:52
 2/6 A kérdező kommentje:
És mennyi ideig tartott maga a vizsgálat, amíg a gép készítette a felvételeket?
2023. szept. 6. 19:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
30 perc
2023. szept. 6. 20:01
 4/6 A kérdező kommentje:

Huuuha, 30 percig lefogni egy 3 évest...kizart. Még 3 percig...

Köszönöm a gyors választ!! Ment a zöld!

2023. szept. 6. 20:04
 5/6 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező! A lányomnak voltak hosszú uh vizsgálatai pici korában (szív,máj,vese). Nekünk a Bogyó és Babóca vált be telefonról. Esetleg meg lehet próbálni. Vagy bármi más mesét,amit szeret. Odatartani elé. Ha nem zavarja a gépet. 2 évesen nekünk csak így maradt egy helyben. És nem 5 perc volt egy uh a SOTE-n...
2023. szept. 6. 20:33
 6/6 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

A kérdésedet mintha én fogalmaztam volna meg... Ugyanúgy 3 éves kislány és mennünk kell erre a vizsgálatra.

Szeretném kérdezni, hogy alakultak a dolgok?

Nálunk sem ül meg a kislány 1 percet sem, nem hogy 30-at.

Esetleg valami jó tanácsok?

Eléggé izgulok ettől az egésztől.

Nagyon szépen köszönöm ha válaszolsz. Esetleg Szegeden csinálták?

2024. febr. 2. 07:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!