Volt olyan, hogy az orvos vizsgálat nélkül rábökte, hogy semmi baja a gyerekednek? Mit csináltál?
Én azonnal vinném a kórházba.
Jobbulást neki!
Tényleg nem bántás de napok óta véreset kakil a 1,5 éves gyereked, és a háziorvos telefonos "gyógyítására" hagyatkozol?
Nem ijesztgetés, de mi van ha egyáltalán nem betegség,hanem lenyelt valamit pl 1 gombelemet/gyógyszert?
Azonnal vidd kórházba!
"nem is érdemes ezzel háziorvoshoz menni"
Miért? Normális háziorvos ad beutalót tenyésztésre.
3 gyerekem van, és 20 éve kisgyermeknevelő, de soha nem hallottam olyat, hogy 10 napig van hasmenés, hányás.
Egy ilyen volt felnőttnél neki szalmonella fertőzése volt.
Kérdező,nem értem. Ilyen tüneteknél konkrétan kórház,nem háziorvos. Két hónapja a másfél éves lányom járt így. Neki csak hőemelkedés,hasmenés de brutál mennyiségben és véres is volt minden széklet. Igaz,hogy pont ott dolgozok is,de az első az volt,hogy reggel felhívtam a háziorvost és közöltem,hogy beviszem a gyerek sürgősségire és hogy mi van a lányunkkal. Ő mondta egyből,hogy előtte ugorjak be a széklettel,kiír tenyésztést,utána így van,menjünk be. Megnézte előtte ő is a székletet,vittem pelenkát. Vett mintát,és még beutalót is írt a kórházba. Ha nem ír,akkor is beviszem a lányomat,láttam már bent ezt azt,nem vicc téma ez,mikor ennyire véres egy széklet. Bent megnézték,mondták 100% hogy nem vírus,hanem baktérium lesz ez. Írtak fel előre gyógyszert,hogy ha baktérium,akkor kell szedni. Napi 15x alsó hangon voltak napokig székletei,éjjel üvöltött és felkelt,hogy "kaka",akárhányszor jött a széklet. Brutális volt. Evett,ivott mellette szépen,felírt dolgokat kapta. Végül Campyloja volt,csak kellett az antibiotikum is így.
Ne haragudj kérdező,de ilyen tünetekkel már rég a kórházi osztályra kellett volna. Nem játék,főleg ha véres... Sőt,ha nálunk az ügyeletre ilyennel telefonáltak be minimum behívtuk őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!