Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Volt olyan, hogy az orvos...

Volt olyan, hogy az orvos vizsgálat nélkül rábökte, hogy semmi baja a gyerekednek? Mit csináltál?

Figyelt kérdés
Egyszer volt, hogy nagyon aggódtam a fiam miatt, de az orvos azt mondta, hogy minden rendben. Aztán kiderült, hogy nagyon nem volt minden rendben. Most a lányom beteg, és nem tetszik, ahogy és amióta beteg, de az orvos telefonból rábökte, hogy minden rendben, biztos csak vírus. Valahogy nem tudok benne bízni, de a sürgősségire sem akarom feleslegesen becipelni, mert a statisztika szerint valószínűbb, hogy tényleg nincs komoly baja. Csak én aggódom túl. Utálom, hogy nem tudok bízni abban, amit az orvos mondd. Hogy bízzak benne, ha rá sem nézett? Anyukám egyik barátnőjének a 2 évese tüdőgyulladásban halt meg, mert addig nyugtatgatták a szülőket vizsgálat nélkül, amíg végül elszürkülve vitték be, de addigra már késő volt segíteni. Valószínűleg ez is része annak, hogy bizalmatlan vagyok. Annyira szeretem őket, ha bármi bajuk lesz, nem érdekel, hogy az orvos hibázott, az én gyerekemnek lesz baja. Valaki érzett hasonlóan? Mit lehet csinálni egy ilyen helyzetben? Szedjem össze magam és nyugodjak le, vagy vegyem komolyan és vizsgáltassam ki magánorvosnál? Lehet, hogy az egész családnak kéne egy magánorvosi biztosítás. Vagy ez abszolút túlreagálás?
2024. jan. 2. 16:47
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Telefonon beszéltem az orvossal már vagy 4x, ő nyugtatgatott folyton meg mondta, hogy miket próbáljak. Először hihető is volt, hogy vírus, most sem vagyok benne biztos, hogy nem az, de 10 nap akkor is sok idő. Ma beszéltem utoljára az orvossal, azt, hogy simán tarthat ilyen hosszan a vírus, véres székletet is okozhat, mert megviseli a sok hasmenés a bélfalat vagy nyálkahártyát vagy mi van ott. Azt mondta, hogy biogaia és diéta kell neki, elég orvoshoz vinni akkor, ha azt látom, hogy bágyadt, szárad ki vagy nagyon véres a széklete. Mert most csak kis nyálkás darabok vannak benne. Akkor lehet, hogy holnap elviszem tenyésztésre magánba.
2024. jan. 2. 17:22
 12/34 anonim ***** válasza:
91%

Én azonnal vinném a kórházba.

Jobbulást neki!

2024. jan. 2. 17:27
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Ne a háziorvost hívogasd,hanem a kórházi gyermekosztályt. Lázas, véres székletű gyereket vizsgálni kell! Igen, lehet vírus, vagy. Campylobacter fertőzés (az elkapásához elég, ha fertőzött nyers csirkehúst fogsz vagy érintkezik valamivel, amivel a gyerek is (megfogta a deszkát amin vágod, megfogtad a poharát stb stb teljesen banális esetekkel is terjed). Hőkezelést nem bírja, addig gáz amig nyers. Van aki tünetmentesen átesik, másoknál 3-10nap láz, hasmenés, véres hasmenés). Plusz sorolhatnám még, de ilyen tünetekkel orvosnak kell látnia, akár ügyeletesnek (és váltsatok orvost, én is a szomszéd városba hordom, kis faluban élünk, egy orvos van, akivel nem voltam megelégedve. Váltottunk, most kocsikázunk, de benne megbízok)
2024. jan. 2. 18:07
 14/34 babyboom567 ***** válasza:
88%

Tényleg nem bántás de napok óta véreset kakil a 1,5 éves gyereked, és a háziorvos telefonos "gyógyítására" hagyatkozol?

Nem ijesztgetés, de mi van ha egyáltalán nem betegség,hanem lenyelt valamit pl 1 gombelemet/gyógyszert?

Azonnal vidd kórházba!

2024. jan. 2. 19:11
 15/34 anonim ***** válasza:
79%
Nem akarom eljonni hogy ép elméjű anya nem tesz ilyen tünetek mellett semmit, hogy ki derüljön mi a gyerek baja és minél hamarabb jobban legyen. Folyamatosan hány, megy a hasa, raadasul véres és te hívogató a semmirekellő orvost ahelyett, hogy igazi orvoshoz vinned. Nem akarom elhinni. Nincs apja aki értelmesebb?
2024. jan. 2. 19:13
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

"nem is érdemes ezzel háziorvoshoz menni"

Miért? Normális háziorvos ad beutalót tenyésztésre.

2024. jan. 2. 20:06
 17/34 anonim ***** válasza:
76%
Irtózatosan felelőtlen vagy, ha egyáltalán igaz, amit ebben és a korábbi kérdésedben írtál. 10 napja hány a másfél évesed és nem viszed be a kórházba? Csoda, hogy még él. A háziorvos nem tud mit kezdeni egy rotás gyerekkel.
2024. jan. 2. 20:16
 18/34 anonim ***** válasza:
79%

3 gyerekem van, és 20 éve kisgyermeknevelő, de soha nem hallottam olyat, hogy 10 napig van hasmenés, hányás.

Egy ilyen volt felnőttnél neki szalmonella fertőzése volt.

2024. jan. 2. 20:29
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező,nem értem. Ilyen tüneteknél konkrétan kórház,nem háziorvos. Két hónapja a másfél éves lányom járt így. Neki csak hőemelkedés,hasmenés de brutál mennyiségben és véres is volt minden széklet. Igaz,hogy pont ott dolgozok is,de az első az volt,hogy reggel felhívtam a háziorvost és közöltem,hogy beviszem a gyerek sürgősségire és hogy mi van a lányunkkal. Ő mondta egyből,hogy előtte ugorjak be a széklettel,kiír tenyésztést,utána így van,menjünk be. Megnézte előtte ő is a székletet,vittem pelenkát. Vett mintát,és még beutalót is írt a kórházba. Ha nem ír,akkor is beviszem a lányomat,láttam már bent ezt azt,nem vicc téma ez,mikor ennyire véres egy széklet. Bent megnézték,mondták 100% hogy nem vírus,hanem baktérium lesz ez. Írtak fel előre gyógyszert,hogy ha baktérium,akkor kell szedni. Napi 15x alsó hangon voltak napokig székletei,éjjel üvöltött és felkelt,hogy "kaka",akárhányszor jött a széklet. Brutális volt. Evett,ivott mellette szépen,felírt dolgokat kapta. Végül Campyloja volt,csak kellett az antibiotikum is így.

Ne haragudj kérdező,de ilyen tünetekkel már rég a kórházi osztályra kellett volna. Nem játék,főleg ha véres... Sőt,ha nálunk az ügyeletre ilyennel telefonáltak be minimum behívtuk őket.

2024. jan. 2. 21:13
 20/34 anonim ***** válasza:
64%
18# Pedig van elég sok komoly problémánál,vagy masszív baktériumnál. Nyilván nem láttál ilyet bölcsiben,de sajnos van. 19# voltam.
2024. jan. 2. 21:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!