Hogyan hat egy 2éves gyermek bélrendszerére a fokhagyma?
Október 8.án kiderült, hogy a gyermekeim bélférgesek, és aznap meg is kapták már a gyógyszert (Decaris 50mg). A 2évesemnek orvos utasítására felet kellett adnom, így két egymást követő nap megkapta a fél gyógyszerokat, majd ezt az egész procedúrát meg kellett ismételni 14 nap múlva, és mivel a 2másik fél gyógyszer megmaradt, azt is beadtam neki.
Mindent fertőtlenítettem, de olyan igazi brutál módon.
Viszont most kb 2napja megint mintha jönnének elő a tünetek.
(Élő gilisztát nem láttam távozni a 2évesből, csak a nagyobb gyermekemből)
Na most én elkezdtem tömni a kicsit fokhagymával, konkrétan mindenbe teszek neki (bármi amit főzök, szendvics, joghurt)
Így egy nap kb 3nagyobb gerezd jut a szervezetébe.
Nem tudom eldönteni, hogy azért megy e a hasa,(nem nagyon) mert a bélférgesség egyik jele, vagy a fokhagymától.
Ugyan ez a helyzet a végbélnyílás körüli pirossággal..azért piros mert a hagyma kimarja? Vagy azért mert férges?
És amiért piros, gondolom irritált, és oda-oda kap a pelenkához hogy "fáj" vagy pedig viszked neki?
Őszintén szólva nagyon be vagyok tojva hogy újra fertőződtek..
Az orvos szerint ha a gyerekek elkapják, akkor az egész családot kezelni kell.
4tagú a család és a gyógyszer pedig fejenként 8ezer forint, majd 14nap múlva meg kell ismételni, ez eléggé meg is visel minket anyagilag.
Holnap hívom az orvosunkat, de addig is megőrülök.
Mik a tünetek ha valaki tele pakolja a gyerekét fokhagymával?
Bocsánat ha hosszú lett, és köszönöm a válaszokat.
64e 2x...
Leven 14 nap mulva kell a kovetkezo adag ...
Nem hinném, hogy az én vitakultúrámmal van probléma, miközben az agyoniskolázott kérdező szerint egy anyának a dolga az, hogy otthon megszakadjon, apuka meg majd jól lelép, hiszen mi az, hogy neki kell a saját gyerekével foglalkozni, mikor ez az anya dolga...
A politikai indíttatású kommentjeit meg hagyjuk is.
Nincs közöm szerencsére a magyar valósághoz, elnézve a kérdezőt, ez pont jó is így.
A 64000 már a dupla adag, ha 4-en vannak és fejenként 8000, de mindegy.
Mindig van valaki, aki más anyagi helyzetére megjegyzést tesz, de erre rögtön orbánozni, az inkább szánalmas. Az meg még annál is inkább, amit a másik szülőről írt, ha már nincs mibe belekötnie, akkor meg keres magának. És miért nem gyakorizhat az, aki jól keres?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!