Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Hogyan hat egy 2éves gyermek...

Hogyan hat egy 2éves gyermek bélrendszerére a fokhagyma?

Figyelt kérdés

Október 8.án kiderült, hogy a gyermekeim bélférgesek, és aznap meg is kapták már a gyógyszert (Decaris 50mg). A 2évesemnek orvos utasítására felet kellett adnom, így két egymást követő nap megkapta a fél gyógyszerokat, majd ezt az egész procedúrát meg kellett ismételni 14 nap múlva, és mivel a 2másik fél gyógyszer megmaradt, azt is beadtam neki.

Mindent fertőtlenítettem, de olyan igazi brutál módon.

Viszont most kb 2napja megint mintha jönnének elő a tünetek.

(Élő gilisztát nem láttam távozni a 2évesből, csak a nagyobb gyermekemből)

Na most én elkezdtem tömni a kicsit fokhagymával, konkrétan mindenbe teszek neki (bármi amit főzök, szendvics, joghurt)

Így egy nap kb 3nagyobb gerezd jut a szervezetébe.

Nem tudom eldönteni, hogy azért megy e a hasa,(nem nagyon) mert a bélférgesség egyik jele, vagy a fokhagymától.

Ugyan ez a helyzet a végbélnyílás körüli pirossággal..azért piros mert a hagyma kimarja? Vagy azért mert férges?

És amiért piros, gondolom irritált, és oda-oda kap a pelenkához hogy "fáj" vagy pedig viszked neki?

Őszintén szólva nagyon be vagyok tojva hogy újra fertőződtek..

Az orvos szerint ha a gyerekek elkapják, akkor az egész családot kezelni kell.

4tagú a család és a gyógyszer pedig fejenként 8ezer forint, majd 14nap múlva meg kell ismételni, ez eléggé meg is visel minket anyagilag.

Holnap hívom az orvosunkat, de addig is megőrülök.

Mik a tünetek ha valaki tele pakolja a gyerekét fokhagymával?

Bocsánat ha hosszú lett, és köszönöm a válaszokat.

2023. okt. 29. 17:07
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
77%
Nálunk a gyerekorvos azt mondta, hogy ne álmodjon a gyerek mert pattanásos lesz tőle...sajnos az, hogy valaki orvos nem jelenti azt, hogy minden szava aranyat ér. És igen, egy 11kilós gyerek gyomrának árt ennyi fokhagyma
2023. okt. 29. 18:16
 12/26 A kérdező kommentje:

9# Milyen csóróságról beszélsz?

Az, hogy nem kellemes kiadni 64ezer forintot 2héten belül egy kib@szott gyógyszerre, az nem egyenlő a csórósággal. Ráadásul ha ez havi 2x előfordul, megnézném a te fejed, hogy mennyire örülnél.

Nem azt mondtam, hogy nem telik rá, hanem hogy megvisel anyagilag.

A kettő nem ugyan az.

2023. okt. 29. 18:26
 13/26 anonim ***** válasza:
46%
Nem örülnék, de nem is viselne meg anyagilag egyáltalán.
2023. okt. 29. 18:30
 14/26 A kérdező kommentje:

Semmilyen állat nincs nekünk.

Valószínűnek tartom, hogy óvodából hozta haza a nagyobb. A fenekét nyilván tudom hogy kezelni kell.

2 gyerek Kb 5 évnyi pelenkázása után már talán megtanultam 😉 de köszönöm hogy szóltatok😘

2023. okt. 29. 18:32
 15/26 A kérdező kommentje:
A mai világban, ilyen árak mellett Orbániában? Akkor biztosan Csodálatos Viktor királyunk hadseregében állsz🤗
2023. okt. 29. 18:34
 16/26 anonim ***** válasza:
22%

Nem állok senkinek a hadseregében, szimplán tanultam és dolgoztam, hogy olyan életszínvonalon élhessek, aminél nem kell aggódjak az anyagiak miatt. :)

De úgy látom, a féreg hazatalált nálatok.

2023. okt. 29. 18:45
 17/26 A kérdező kommentje:

Ahogy látom érzékeny pontot érintettem 😊 hajrá, húzd az Xet továbbra is a Kis Gömböcre😘

Ha annyira tanult vagy és dolgozol, akkor hogy hogy van időd egy ilyen elavult oldalon "hülye" anyukáknak a kérdéseire válaszolgatni? Tényleg érdekel 😇

2023. okt. 29. 18:54
 18/26 anonim ***** válasza:
42%

Mint írtam, nem állok senki hadseregében (=hidegen hagy a politika, a politikai élet).

Vasárnap van, ilyen az emberek többsége nem dolgozik, főleg nem este.

A férjem a lányunkkal vízi csatázik a fürdőben éppen, a vacsora készül, így szerintem eltölthetek egy kis időt az interneten, amíg vártam, hogy a kiírt kérdésemre választ kapjak. :)

2023. okt. 29. 19:04
 19/26 A kérdező kommentje:

Magyarul inkább telefonozol, minthogy te fürdesd meg a kislányodat az apuka helyett☺️

Majd apuka bele un, hogy az anyai feladatokat is ő oldja meg, aztán jöhetnek a kiírásaid akár az Asszonysutyorgóba akár ide, hogy "jajjj megcsalt a férjem nem értem miért" 🤣🤣

2023. okt. 29. 19:10
 20/26 anonim ***** válasza:
82%

"Magyarul inkább telefonozol, minthogy te fürdesd meg a kislányodat az apuka helyett☺️"

Nem, laptopozom, közben a háttérben még egy sorozatot is indítottam.

De igen, a lányunkat születése óta az édesapja fürdeti, és teszi le aludni, ez az ő kis közös esti rituáléjuk, már évek óta.

Egész nap jöttünk-mentünk, voltunk kirándulni, cukrászdázni, hazajövetel előtt még a nagyszülőkhöz is beugrottunk egy órára, úgyhogy eltelt a nap és jó kicsit leülni este böngészni, olvasgatni, vagy akár csak nézni ki a fejemből pár percig.

"Majd apuka bele un, hogy az anyai feladatokat is ő oldja meg"

Mi lenne az anyai feladat? Az, hogy egy apa foglalkozik a saját lányával, időt tölt vele? Mesélek meredekebbet, a lányunk két hete beteg volt, szokásos őszi vírus. Nekem több munkám volt azon a héten, így a férjem volt itthon a gyerekkel, és ez még nem minden, még a szárítógépet is kipakolta, sőt, ebédet és vacsorát is készített minden nap.

Ilyen ez, mikor megosztjátok az otthoni teendőket, és nem az anyára hárul minden. Mi a férjemmel közösen vállaltunk gyereket, nem csak a megcsinálásánál volt ott.

De így már értem, mitől vagy ilyen frusztrált. Se pénz, se férj, akire számíthatnál. Rossz lehet.

2023. okt. 29. 19:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!