Hogyan hat egy 2éves gyermek bélrendszerére a fokhagyma?
Október 8.án kiderült, hogy a gyermekeim bélférgesek, és aznap meg is kapták már a gyógyszert (Decaris 50mg). A 2évesemnek orvos utasítására felet kellett adnom, így két egymást követő nap megkapta a fél gyógyszerokat, majd ezt az egész procedúrát meg kellett ismételni 14 nap múlva, és mivel a 2másik fél gyógyszer megmaradt, azt is beadtam neki.
Mindent fertőtlenítettem, de olyan igazi brutál módon.
Viszont most kb 2napja megint mintha jönnének elő a tünetek.
(Élő gilisztát nem láttam távozni a 2évesből, csak a nagyobb gyermekemből)
Na most én elkezdtem tömni a kicsit fokhagymával, konkrétan mindenbe teszek neki (bármi amit főzök, szendvics, joghurt)
Így egy nap kb 3nagyobb gerezd jut a szervezetébe.
Nem tudom eldönteni, hogy azért megy e a hasa,(nem nagyon) mert a bélférgesség egyik jele, vagy a fokhagymától.
Ugyan ez a helyzet a végbélnyílás körüli pirossággal..azért piros mert a hagyma kimarja? Vagy azért mert férges?
És amiért piros, gondolom irritált, és oda-oda kap a pelenkához hogy "fáj" vagy pedig viszked neki?
Őszintén szólva nagyon be vagyok tojva hogy újra fertőződtek..
Az orvos szerint ha a gyerekek elkapják, akkor az egész családot kezelni kell.
4tagú a család és a gyógyszer pedig fejenként 8ezer forint, majd 14nap múlva meg kell ismételni, ez eléggé meg is visel minket anyagilag.
Holnap hívom az orvosunkat, de addig is megőrülök.
Mik a tünetek ha valaki tele pakolja a gyerekét fokhagymával?
Bocsánat ha hosszú lett, és köszönöm a válaszokat.
Úgy tűnik, hogy a fokhagymás kezelés ilyen "hallottam valahol" jellegű dolog lehet.
Hogyha ilyen máshol hallott dolgokra szeretnél alapozni, akkor jobb az erős chili paprika (pl. Erős Pista, Haragos Pista). Rettentően éget, csíp, de azzal elvileg (régi öregektől hallottam) lehet férget irtani.
Semmire nem jó a fokhagyma, meg egyéb házi praktikák. :(
Erre a gyógyszer a megoldás, valahogy gazdálkodjátok ki, plusz az ismétlést is, különben ez egy ördögi kör lesz.
A fenekét pedig kezeld le.
A gyerekorvosunk (a megyében a legjobb) mondta, hogy a gyógyszer mellett mehet fokhagyma amennyit csak megesznek, e mellett sok sok savanyúság, mert ezt sem szeretik a férgek.
Tehát nem hallottam, hanem az orvos utasításait követem.
A kérdésem az volt, hogy a 11kg-os gyermekemnek nem e sok a napi 3gerezd, és hogy mehet e tőle a hasa, esetleg kimarhatja e a fenekét. Mert már nem tudom eldönteni, hogy visszafertőződtünk, vagy a fokhagyma okozza e ezeket a tüneteket.
Kedves 6#
Én sajnos "paraanyuka" vagyok..
Napi 1teljes fejet eszek meg, szintén mindenbe teszek magamnak is.
Ha itthon valami betegség van, annyira rágörcsölök, hogy átesek a ló túloldalára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!