Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Valóban jó utasítast adott a...

Valóban jó utasítast adott a doki?

Figyelt kérdés

fiam beteg volt. Kért az orvos egy labort.

A vörösvérsejt és a hemoglobin épp az alsó határértéket súrolta. (Nem emiatt kellett a vizsgálat, csak ez is kiderült)

Tegnap visszakellett mennünk a laborba, ma pedig a háziorvoshoz.

A tegnapi laborján ezek az értékek jobbak lettek, bőven a jó tartományban vannak.

Erre azt mondja az orvos, hogy iszonyú verszegény a gyerek.

Napi 2x vaspótlás és folsavat írt elő neki.

En laikusként is látom, hogy nincs se +sem - a leletén. Elküldtem a védőnőnek, ő mit mond. Ő sem érti, minek kérte ezt a doki.

Ti beadnátok ezek után neki a vas/folsavat?

1hónap múlvára rendelte vissza kontrollra a gyereket, újabb vérvétellel. Ha nem muszáj, nem tenném ki ennek feleslegesen.

2023. okt. 12. 17:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Mennyi lett a vas értéke?
2023. okt. 12. 18:57
 12/19 anonim ***** válasza:
84%
Mondjuk egyébként totál máshogy nézik gyereknél. Kérdező,vidd el még egy orvoshoz és válts orvost,ha nem bízol,kérj másodvéleményt,de ne te akard már diagnosztizálni meg kiguglizni a leletét laikusként. Meg a gyakori alapján eldönteni kap e vagy sem vagy a védőnő alapján. Ezen is jót röhögtem,védőnő ehhez mi az anyámat ért??:D Még sokszor ahhoz se amihez valóban kellene. Van tapasztalatom ezekben,de még így is,ha valamivel nem értek egyet,mert ilyen lehet,akkor megkérdezek még egy orvost,akiben bízok. Ennyi.
2023. okt. 12. 19:18
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
11 jót kérdezett. Mennyi a vasa és a ferritinje?
2023. okt. 12. 20:15
 14/19 A kérdező kommentje:

Orvost váltunk, az már eldőlt ez elött. De az új orvoshoz csak kedden mehetünk.

Találtam az ismerőseim közt eü-s dolgozót (aneszteziológus), vele beszéltem. Alátámasztotta az aggodalmam a doki fele. Teljesen jó a vas értéke.

Valóban, kár volt ide kiírnom. Csak bepánikoltam, segítségre vártam.

2023. okt. 12. 20:36
 15/19 anonim ***** válasza:
53%

Hát hallod, soha nagyobb problémád ne legyen. Amúgy gondolod, egy anesztes jobban ért a vérképhez, mint egy házidoki?

Bár, ha a gyk népével bíráltatod el a leletet...

2023. okt. 12. 20:40
 16/19 anonim ***** válasza:
36%
Nem adnám neki. Vannak sokkal természetesebb és hatékonyabb módjai a vaspótlásnak. Pláne ha az illető nem is vashiányos.
2023. okt. 12. 20:56
 17/19 anonim ***** válasza:
33%
Kérdezz rá a dokinál.
2023. okt. 12. 21:04
 18/19 anonim ***** válasza:
37%
Nem tudom min panikolsz. Nyilván tök mindegy, hogy keddig kap-e vasat, vagy sem. Olyan dokihoz járj akiben bízol.
2023. okt. 12. 21:30
 19/19 anonim ***** válasza:
29%

Dehogy adnám. Csak bajom lett eddig az erőltetett vaspótlásból. Terhesen is riogattak egyfolytában, hogy Jaaj, ennél alacsonyabb már nem is lehetne, mi lesz... Nem lett semmi, csak durva, maradandó aranyerem. Ráadásul alig ment feljebb a gyógyszertől, nem érte meg.

Odafigyelnék, hogy a gyerek elég vasat fogyasszon táplálkozás közben, ennyi. Ezt meg is teszem, ha már nekem ilyen problémám van.

2023. okt. 12. 21:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!