Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Bakteriális torokgyulladás a...

Bakteriális torokgyulladás a kezelése, hogyan segíthetek neki?

Figyelt kérdés

Múlt hét szerdától van hőemelkedése a kisfiamnak, akkor folyt az orra, fajt a torka, kb ennyi. Most szerdától éjszaka, reggel 39.5-40 fokos láza volt, és hasfájást a panaszkodott. Bevittem a Heim Pálba, ott labor után mondták, hogy vírusos torokgyulladás, lepedékes a mandulája, a hasában pedig nincs semmi gond, a betegségtől fáj. Antibiotikumot kapott, lázat ha nagyon magas vagy nehezen viseli csillapítom.

Kérdésem az lenne, hogy mivel tudok neki segíteni picit? Mondjuk, hogy adok rá sálat, hogy melegen legyen a torka, milyen kis praktikák vannak? Tegnap óta nem volt kaki, erre valami tipp?

2023. szept. 9. 11:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem irtad hany eves. Most virusos vagy bakterialis?

Virus ellen nincs semmi. Tuneteket lehet enyhiteni de kortol fugg mit adhatsz neki. Fajdalomcsillapito, pl nurofen biztos jo.

Inhalalas is jo, ha van erre gepetek, salvus vizzel.

2023. szept. 9. 11:28
 2/3 A kérdező kommentje:
Bocsi, nem tudom miert irtam vírusost… bakteriális
2023. szept. 9. 11:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem a fagyi, jégkrém szoktál enyhíteni kiskoromban a torokfájás. Sok folyadék, esetleg cukorkát szopogatni. (nem írtad mennyi idős, nyílván ha ezeket eheti már)
2023. szept. 9. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!