Ez normális gyulladásos érték egy bakteriális fertőzés esetében?
Bakteriális torokgyulladásom van, teljesen leamortizált a betegség, sose voltam még olyan tropán, mint most. Vérvétel alapján derült ki, hogy bakteriális és nem vírusos fertőzésről van szó, a CRP-értékem pedig kifejezetten magas volt, 144 (a normál érték 0 és 10 között van). Tudom, hogy bakteriális megbetegedések esetében akár a tízszeresére is növekedhet ilyenkor, de nekem mégis aggasztóan magasnak tűnik.
Emellett megragadom az alkalmat, hogy megkérdezzem, előfordulhat-e, hogy barna folyásom is a betegség miatt van? Rengeteg gyógyszert és antibiotikumot kell szednem, és körülbelül 2-3 napja barna folyásom van, holott a menstruációm csak jövő héten lenne esedékes, és azért sem értem, mert fogamzásgátlót szedek, szóval mondhatni a menstruációs ciklusom sem "természetes módon" történik. A vérvétel egyébként megnövekedett haemoglobin-szintet is kimutatott a vizeletemben, az is magas volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!