Éjszakai köhögésre hány csepp cetirizint adtok az 5 éves gyermeknek? (hurutosan köhög)
3 gyermekem van. Rengeteg köhögéscsillapítót próbáltam..
Egyedül ami ér is valamit a Neo tuss Pro natural. Száraz és hurutos köhögésre.
Akkor meg miért kérdezed?
Az antihisztamin semmilyen hatással nincs az ambroxolra, se fordítva. De a köhögésre sincs hatása. Nátha esetén az orrnyálkahártya lelohasztására szeretik kiegészítőként adni, de baromsag, mert ha nem allergiás eredetű a nyálkahártya duzzanata, akkor nem is hat rá.
A neo tuss Pro nekünk is tényleg sokat segített. Az hurutos és száraz köhögésre is jó.(Millió és 1 köhögéscsillapiton vagyunk túl így a lassan 9 év alatt.) Én most a lányommal vagyok hasonló helyzetben. Május elején taknyosak lettek a gyerekek. Kisfiam teljesen jól van ( 5 éves) lányom pedig azóta köhécsel. Direkt nem úgy írtam,hogy köhög. Csak reggel ébredés után ( már nem hurutos hanem száraz köhécselés) és nagyon keveset nappal. Nem náthás. Suliba is vígan jár.
De azért csak nem hagy nyugodni ez a köhécselés újból doki ,aki cetirizint írt fel neki ,napi 2x10 cseppet + orrspray( vénykoteles ) az orrmandulája van kicsit bedurranva. Ezt 10 napig kell adnom ,plusz az orrspray napi 2x1-1puff. De ő 8,5 éves.
A cetirizin nagyon sokat segített karácsonykor mikor hasonlóan mindenki beteg volt és köhögött, akkor nekünk a dr napi 1x este 5csepp cetirizint ajánlott mind 2 gyereknek. 5 és 8,5 évesek mint írtam.
Egyébként az antiglhisztamin brutal jó tud lenni náthás tünetek enyhítésére. Fenistill cseppet szoktak még írni,( dr.nő azt mondta nyárra nem ir ,mert égeti a bőrt, ezért jött a cetirizin nyárra, jól fog jönni a sok csípés miatt.
Nyugodtan mehet 3 óránként is ha idő engedi. 5ml.
Ha nem akkor is minimum 3x nappal,míg 5 ml le nem megy. Ez nálunk általában 10 perc.
( Nyugi nem saját, mind mind orvos utasítasára ment/megy)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!