Milyen vírus van most, ami ilyen tüneteket okozhat?
- láz, ami 2 napig tartott, aztán 2 nap nem, majd azóta megint 2. napja lázas (esténként megy fel neki, doki tegnap látta)
- száraz köhögés
- orrfolyás, orrdugulás
- fejfájás
- hasfájás (többször mondta, kakilni nem tud, de ma pl 2-3szor is becsurgott neki)
- aluszékonyság (tegnap délelőtt 10 kor már aludt, ma is elaludt délután, este is egy szempillantás alatt elalszik az elmúlt pár napban)
Egy hete tart a dolog, a gyerekorvos annyit mondott tegnap, hogy valami vírus lehet, mert piros a torka. Tüdejét tisztának látja.
Mi lehet? Influenza? Covid?
Férjem is beteg, ő csak köhög, bár elég csúnyán meg orra folyik. Nekem semmi tünetem, én beoltattam magam.
Nekünk ugyan ez! Csak mellé fáj mindenünk, a legkisebbnek a feje is fáj. Szerintem influenza.
A legnagyobbat holnap viszi férjem tüdő röntgenre.
Olyan szempontból nem mindegy, hogy kell-e valami olyan dologra fokozottan figyelni, ami az adott betegségre jellemző
Kicsit megijeszt ez a helyzet, mert az 'ovis' vírusokat 3-4 nap alatt át szokta veszelni a fiam.
Gondoltam ha mások is megosztjak a tapasztalataikat akkor tudok kovetkeztetest levonni..
Nos vírusra eleve nem szedünk antibiotikumot, csak ha van felülfertőződés. Addig meg tünetlezelés van.
Ebből a szempontból tök mindegy milyen vírus.
Mi 2x toljuk ezt.
2!
A tesztre rá van írva,hogy kimutatja az influenzát is!!
Innentől kezdve felesleges tesztelni.
Mi nemrég (1 hónapja) voltunk betegek családostul. Mondta az orvos,hogy lehet,hogy covid, de nem kell tesztelni. Ugyanis 3 vírus terjed most. Covid,influenza és rsv. Háromból kettőre pozitív a teszt.
Én felnőtt vagyok, nekem ugyanez van, ennyit mondott a doki nekem is, hogy "valami vírus", és hogy 7-10 nap alatt gyógyulnak ezek a vírusok, amik most épp terjednek.
Egyébként éppen ma mentem vissza, hogy írjon már fel valamit, mert 2,5 hét alatt nem múlt el...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!