Milyen vírus van most, ami ilyen tüneteket okozhat?
- láz, ami 2 napig tartott, aztán 2 nap nem, majd azóta megint 2. napja lázas (esténként megy fel neki, doki tegnap látta)
- száraz köhögés
- orrfolyás, orrdugulás
- fejfájás
- hasfájás (többször mondta, kakilni nem tud, de ma pl 2-3szor is becsurgott neki)
- aluszékonyság (tegnap délelőtt 10 kor már aludt, ma is elaludt délután, este is egy szempillantás alatt elalszik az elmúlt pár napban)
Egy hete tart a dolog, a gyerekorvos annyit mondott tegnap, hogy valami vírus lehet, mert piros a torka. Tüdejét tisztának látja.
Mi lehet? Influenza? Covid?
Férjem is beteg, ő csak köhög, bár elég csúnyán meg orra folyik. Nekem semmi tünetem, én beoltattam magam.
Nálunk az influenza alakult így
Gyerekeken és rajtam is így jött ki.
Gyerekeknek kőtőhártyája is begyulladt, nekem nem.
Mi is ebben vagyunk 2 hete!
De már antibiotikumot kap
Először a 2 éves utána a 6 éves is beleesett. A kicsi könnyen túlment rajta, volt 3 napig váltakozó hőemelkedése, láza, étvágytalansága, aztán napról napra jobb lett, másfél hét kellett hogy mehessen közösségbe.
A nagy viszont nem jött ki belőle jól, őt teljesen lesújtotta, maga elé bambulós beteg lett. 2 napig láz aztán 2 napig semmi, pici gyengeség de semmi más, aztán újra láz estére, másnap délelőtt még tart. Ezen a ponton nézte meg a doki, annyit látott, hogy a füle rendben van, torka nem gyulladt, tüdeje viszont zörgött a huruttól. Semmi más nem volt. A hullámzó láz miatt felírta az antibiotikumot és mellé köptetőt és 2 napra már kutya baja nem volt.
Szóval jó kérdés mi lehet ez, de nagyon lappangó, mi sem láttunk jelet, hogy hol lehet a gyulladás vagy bármi más vírus támadás központja.. Nem emésztőrendszeri, nem torok, max légúti cucc lehet talán..?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!