Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 14 hónapos kisfiúnak meddig...

Rizsaa kérdése:

14 hónapos kisfiúnak meddig kell felhúzni a kukijat? Mennyire kell hogy ki látszódjon ? Fogalmam sincs . Külföldön elek így ritka ha orvos lát minket hála égnek .

Figyelt kérdés
Alig látszik ki a piros része ha jobban hatra húzom másnapra így be reped . És Azt olvastam az baj mert hegesedik.

2023. jan. 6. 09:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
93%
9-es kérdező, miért húzná fel doki??? normális doki nem nyúl hozzá a gyerek kb 5 éves koráig, hacsak nincs gond vele.. tényleg olvass Novák Hunort!
2023. jan. 6. 10:08
 12/21 A kérdező kommentje:
Hat a mi orvosunk minden alkalommal ra néz .. és fel húzza és azt mondta ennél jobban kellene már fent lennie :-/
2023. jan. 6. 10:40
 13/21 anonim ***** válasza:
93%

Akkor már el van c....ve. Ha huzogatod, az "önbeteljesítő", hozza az összes gondot. Mikrorepedés, gyulladás, begyűlt szmegma, szűkület.

Egyszer próbálta meg az orvos felhúzni, úgy hagytam ott, mint...

Az új képzi magát, meg se próbálja.

2023. jan. 6. 11:04
 14/21 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező , írod hogy be repedt neki, már rég elrontottad amit lehet .. szerencsétlen kisfiu , tudod te mennyi problémát fog ez neki nagyobb korában okozni ?

Nem szabad huzogatni , de nálad már rendszeresen be repedt a bőr.

Pontozzatok le, de te nem vagy normális !!!!!!!

Legyél már végre az anyukája ne egy vadállat barom !

2023. jan. 6. 12:21
 15/21 anonim ***** válasza:
58%
Nem az anyukát vèdem, èn sem hagyom felrántani, se nem hizigálom, DE!!!! Azèrt öntsünk már itt tiszta vizet a pohárba, "kedves" anyukák! Lehet ezt szebben is, más, tanácstalan anyukával szemben, nemde?! Nos, egy az, hogy èn is megvettem a kisokost. Ha figyeltetek, az erős ráncigálás, letèpès stb. TILOS! Azonban a doktorúr világosan kiemelte a fütyitorna fontosságát! Minden nap tornáztatni kell azt a bőrt, MINIMÁLISAN, ÒVATOSAN, lehetőleg vìz alatt, ahol fellazul a bőr a fürdèsnèl. Tènyleg picit kell lehúzni, megmosni. De Hunor doki minden pelenkázásnál javasolja minimálisan, gyengèden. Ez a trükk. Nem az, hogy hozzá sem szabad nyúlni! A kislányok nunija is összetapadhat. Nekik is ha beül oda a kaki, a kosz, nagyon òvatosan szèt kell húzni, hogy a vìz kimossa. Vagy ti hogy tisztìtjátok a nemi szerveiteket? Ráfröcskölöd a vizet ès kèsz? Na, ne vicceljünk már. Nekünk a 60 + gyerekorvos azt javasolta csak vìz alatt húzzam, mossam meg, húzzam vissza, ha szobatiszta lesz, meg kell rá tanìtani a foúkat, hogy hátrahúzni, pisilni, visszahúzni a bőrt. Kisiskolás korra kellene rendeződnie. Ha akkor sem, gyermek urològus, semmi feltèpès háziorvos által! Ja ès semmi csodakence sem kell rá. Cmmgyszer előfordult velem is, hog, túlhúztam, sajnos. Piros lett, kenni kellett, 2 nap után rendbe jött. Azòta csak èpphogy, de minden nap, fürdèsnèl. Ja ès mèg valami. Borzasztò eltèrő vèlemènyű orvosok közt is ez a tèmakör. Sok ismerős van, nővèrkèk, akik a kisfiuknak hagyták felrántani. Mindenki ezt javasolta nekik. Mert kèsőbb a gyereknek trauma, ha már 4-5-6 èvesen kerül rá sor. Emlèkezni fog rá stb. Nagy a nyomás az anyukákon, nem tudják kire hallgasanak, orvos az orvos ellen beszèl. Nem kell az anyukát elìtèlni, mindenki a legjobbat szeretnè a gyermekènek, szerintem!
2023. jan. 6. 13:14
 16/21 anonim ***** válasza:
79%

15, nem Novak Hunor a követendő a témában, hanem azok a külföldi források, amiket ő kifacsar és saját szájíze szerint továbbad, hogy bevétele legyen. ;)

Egyáltalán nem kell piszkálni, amíg nincs panasz. Csak hagyni kell, hogy a szobatisztaság után úgy piszkálja magának, ahogy tetszik (nyilván annyit megtanítva, hogy ne evés közben és ne közösségben).

2023. jan. 6. 13:50
 17/21 anonim ***** válasza:
41%
basszus. nem lehet ezt normálisan? Miért kell vadállatozni az anyukát? Neki az ORVOS azt mondta, így kell. Gondolom ő is első körben annak hisz, aki ezt tanulta, ez a szakmája, honnan kellene tudnia, hogy nem így van? a gyakoris anyukáktól? és ha már segítséget kér, miért kell nekiesni? undorítóak vagytok
2023. jan. 6. 14:34
 18/21 anonim ***** válasza:
21%

Az biztos, hogy ne menj orvoshoz. Minek az? Az orvosok gonoszok, janineni68 hozzászóló is megmondta a zinterneten...

Ha valami baj van, kérdezd a zinternetet és tedd hozz büszkén, hogy szerencsére nem lát orvos...

2023. jan. 6. 15:13
 19/21 anonim ***** válasza:
33%
És mi van akkor, ha az én fiam azóta tépi a kukiját, hogy rájött, hogy van neki? És nem óvatos mozdulattal, rendesen tépi, húzza, rángatja. Rossz nézni, de őt nem zavarja. Gondoltam ráhagyom, de akkor ezek szerint ő saját magának fog fityma szűkületet okozni, miközben sose sebes, piros, stb csak egyfolytában matatja fürdés közben?
2023. jan. 6. 15:57
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

19, ha nem beteg a gyermeked, akkor nem fog magának fájdalmat okozni és csak annyira "rángatja", amennyire nem fáj.

Biztos vagyok benne, hogy nem a bőrt húzza konkrétan módszeresen vissza, feszítve, hisz a finommotorikája ehhez nem elég jó, hanem "egyben rángatja". Nagyon nem ugyanaz.

2023. jan. 6. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!