A 14 hónapos lányom mindentől hány, akár egy kiejtett szótól is, idegrendszeri fejletlensége lehet?
1-2 naponta hány, főleg akkor ha valami nem ízlik neki, de akkor is ha kimondjuk a “nemszeretem” kaja nevét. Most náthás, a gyógyszer ízét annyira utálja, hogy képes tőle éhgyomorra kihányni a gyomorsavát. Pár napja azért hányt mert mossuk a fogát.
Már mindenhol voltunk vele, a város összes gyermek gasztroenterológusa megvizsgálta, de minden orvos azt mondja hogy nincs semmi baja, mert hát jókedvű, csak hát huncut és színészkedik. Tehetetlenek vagyunk egyszerűen!
Füle rendben? Haveromnak fülproblémája lett, és annyira szédült tőle, mintha hajón lenne, és ő is folyjon hányt.
Vagy ételallergia nem lehet?
Akkor hadd hánynjon... majd kinövi.
Valószínűleg tényleg semmi baja sincs, csak hisztikirálynőt játszik. Az én unokahúgom attól is hányt, ha az anyja elment egy másik szobába és hirtelen nem látta. Hiszti hányás. Elmúlt olyan 2 éves korára. Már 11 éves, egészséges kiskamasz.
2-vagyok. Ha esetleg mégsem hiszti lenne (bár erős a gyanú), akkor sem gasztro dokinál kutakodnék.
Ha finomat kap, attól gondolom nem hány?
Nem a gyomrával van a baj. Lehet, hogy hiperérzékeny a szagokra, ízekre.
Túlzott garatreflex.
Mindenkinek van, csak mindenkinek más az erőssége.
Ha nincs szervi oka, akkor pszichés eredetű.
a középső lányom is érzékenyebb, ő is képes simán hányni egy fogmosáskor, vagy ha kicsit több ételt vesz a szájába. Az orvosunk már meg se próbál a szájába nyúlni, helyette jó nagyra kell nyitnia mikor megvizsgálja.
A mi legnagyobb fiunk ilyen, igaz szerencsére az utóbbi években sokat javult a helyzet. Eleinte csak az volt rá jellemző, hogy minden ételt megkóstolt, megevett, majd amit nem szeretett azt kihányta. Egy csomó orvoshoz elvittük, akik kizártak minden esetleges szervi okot. Akkor kicsit megnyugodtunk, de a hányás nem szűnt és amint "nem szeretem" étel került a tányérjára már hányt is és ez nem csak otthon volt így, hanem az oviban is. Elég hamar megtanultuk, hogy nem erőltettünk kóstolás szintjén sem semmi ételt. A gyógyszerekből is hamar leálltunk a szirupokkal, mert mindet kihányta vagy már az adagoló fecskendő látványától is hányt.. Végül 6 éves kora körül lett jobb a helyzet, amikor már megértette, hogy nem kell így sztrájkolnia, elég azt mondani, hogy "Nem kérem!".
Már 13 éves és szinte teljesen elmúlt ez a furcsaság, de az elmondható, hogy nála minden benne bújkáló betegséget hányinger jelez, illetve a köhögős betegségeknél hajlamos hányásig köhögni.
Esetleg reflux?
Vagy étel allergia?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!